Dreaming out loud: Future (P)roof

Dreaming out loud: Future (P)roof

  • Wat rooftop museumagenda extralocatie architectuur architecture
  • Wanneer 01 jul 2022 t/m 02 okt 2022 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis
  • Prijs 0,-
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
Tegelijkertijd met en als onderdeel van het Heerlen Rooftop Project opent op 1 juli een nieuwe editie van Dreaming Out Loud. Selvatico toont in deze expo hun visie op het onbenutte potentieel van daken.
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis
  • Prijs 0,-

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

FUTURE (P)ROOF biedt een toekomstvisie, een helder beeld dat het onderbenutte potentieel van daken laat zien. De tentoonstelling onderzoekt hoe de vergroening van deze vaak vergeten laag van de stad kan worden ingezet om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan.

Door klimaatverandering worden steden over de hele wereld geconfronteerd met steeds grotere hoeveelheden regenwater, ernstige hittestress, luchtvervuiling en een afname van biodiversiteit. Daarnaast heeft de pandemie ons laten inzien dat er behoefte is aan nieuwe soorten sociale buitenruimtes.

the heerlen rooftop project

In deze context wordt de gemeente Heerlen als casestudy gepresenteerd. De tentoonstelling is onderdeel van een lopend onderzoeksproject dat kijkt naar de mogelijke voordelen van natuurgebaseerde oplossingen in een stedelijke context op verschillende schalen en plekken. Van een klein en gemakkelijk te bouwen extensief dak tot het grotere parkdak, waarbij een grijze ruimte wordt omgetoverd tot een openbare voorziening waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en biodiversiteit kan toenemen.

Heerlen bezit 334 hectare platte daken, een oppervlakte die gelijk staat aan 668 voetbalvelden en die bijna even groot is als Central Park in New York, een van de grootste ‘stadslongen’ ter wereld. Door onze daken anders te gaan gebruiken kunnen we onze relatie tot de natuur in dichtbevolkte steden herdefiniëren. We kunnen van de gebouwde omgeving een responsief ecosysteem maken dat op haar beurt dynamische en veerkrachtige landschappen creëert voor menselijke en niet-menselijke interacties. Zo kunnen we de biodiversiteit versterken en lokale leefgebieden ontwikkelen, herstellen en beschermen.

De tentoonstelling is een reis die de bezoeker van globale problemen naar lokale, op de natuur gebaseerde oplossingen leidt door middel van o.a. The Countryside, een gerealiseerd pilotproject in Heerlen. Kijk hier voor meer info over het Heerlen Rooftop Project.

Future (P)roof is t/m 2 oktober te zien op de +1  van het Glaspaleis.

Top