The Heerlen Rooftop Project Fase 2 - Op je dak

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

HEERLEN ROOFTOP PROject 2022

Onder het motto Op je dak! organiseert SCHUNCK in de zomer van 2022 The Heerlen Rooftop Project op het dak van parkeergarage Putgraaf. Het grijze parkeerdek is tijdelijk tot een kleinschalige urban farming tuin getransformeerd, waarbij geur, kleur en smaak een belangrijke rol spelen. Verschillende kruiden, groenten en eetbare bloemen zullen de zintuigen van de bezoekers prikkelen op deze aangename ontmoetings- en recreatieplek. De tuin is opgedeeld in groene kamers die biodiversiteit stimuleren en natuur de stad in brengen. Het architectencollectief Selvatico, één van de winnaars van de ideeënprijsvraag (2019), heeft het ontwerp gemaakt.

Rooftop_01.jpg

©Selvatico, collective of architecture, Amsterdam

Samen met vrijwilligers, buurtverenigingen uit Heerlen is de tuin in etappes ingericht. In de eerste etappe werd vooral getimmerd, vervolgens volgde de beplanting in twee rondes. Zo kreeg de tuin langzaam vorm. De uiteindelijke opening van de daktuin en daarmee de start van het festival vond op 30 juni plaats. Het evenement gaat gepaard met een kleinschalig cultureel programma, met onder meer yogasessies en rondleidingen

De daktuin bevindt zich op de 7e verdieping van Q-Park Putgraaf en is te bereiken via de ingang aan de Plaarstraat. De daktuin ligt op loopafstand van het Glaspaleis:

Route Rooftop versie 2.jpg

Automobilisten kunnen gebruik maken van het speciale parkeertarief van 5 euro door vooraf te reserveren bij Q-Park, kijk hier voor meer informatie.

Projectpartners & -ondersteuning

Initiator & organisator
SCHUNCK

Ontwerp daktuin Putgraaf
Selvatico, Amsterdam

Projectpartners
Q-Park
VOC-vastgoed
IBA Parkstad Limburg

Ondersteuners
De Moestuinman
Stadstuin Heerlen
Burgers uit Heerlen (regio)
Stichting Relim

Top