VAK-huis a house for craftmanship in Limburg van Yves Dupont, 2021. Foto: Anne Jannes

Yves Dupont / VAK-huis a house for craftmanship in Limburg

  • Wat beeldende kunst
  • Wanneer 18 jun 2021 t/m 05 sep 2021 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
Nieuw in 2021 is de kabinettenreeks 'Dreaming Out Loud’. Deze reeks richt zich op jonge ontwerpers en kunstenaars die nog nauwelijks een podium hebben in Limburg en de Euregio.
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Voor Dreaming Out Loud wordt tweejaarlijks een afgestudeerd / studerend talent uit de tri-nationale regio uitgenodigd om binnen de disciplines Architectuur, Beeldende Kunst, Vormgeving en crossovers een kabinet-presentatie samen te stellen en zich aan het publiek te presenteren.

Over Yves Dupont

Yves Dupont, afkomstig uit België en winnaar van de Euregionale Architectuurprijs 2018 maakte de start van deze reeks. Zijn afstudeerproject ‘VAK-huis a house for craftmanship in Limburg’ richt zich op het bevorderen van lokale ambacht, vakmanschap en duurzaam ontwerp binnen een steeds generieker wordende architectuur ten gevolge van kapitalisme en globalisatie. Een interessant ontwerp dat lokale bedrijven, ambachtslieden en studenten een plek biedt om te ontmoeten, te werken en te leren en bovendien aanzet tot het bevragen van klimaatproblematiek en exploitatie binnen de huidige maakindustrie.

Top