TALK&WALK met Luca Soudant

TALK&WALK met Luca Soudant

 • Wat keith haring
 • Wanneer 27 mei 2022, 19:00 - 20:30 (Europe/Amsterdam / UTC200)
 • Waar Schaesbergerweg 58, 6415 AJ Heerlen
 • Prijs 0
 • Tickets
 • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
Talk & Walk is een serie ontmoetingen met de kunstenaars die werkzaam zijn bij Greylight Projects in Heerlen. Tijdens de Talk & Walk sessies vertellen de kunstenaars over werk en hun project in Heerlen.
 • Waar Schaesbergerweg 58, 6415 AJ Heerlen

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren
 • TALK&WALK met Luca Soudant
 • 2022-05-27T19:00:00+02:00
 • 2022-05-27T20:30:00+02:00
 • Talk & Walk is een serie ontmoetingen met de kunstenaars die werkzaam zijn bij Greylight Projects in Heerlen. Tijdens de Talk & Walk sessies vertellen de kunstenaars over werk en hun project in Heerlen.

Greylight Projects is het platform voor kunst en cultuur in Heerlen. Een aantal maal per jaar nodigt de organisatie kunstenaars uit de regio en daarbuiten uit om een tijd te wonen en werken in Heerlen. Greylight Projects verkent en reageert met haar programma op Heerlen en de omgeving. Dit doet Greylight Projects door de online tool #mappingheerlen waarmee kunstenaars bijzondere en of intrigerende plekken vastleggen en waarop de locaties van de kunstprojecten in de stad en regio worden weergegeven.

Momenteel zijn er drie gastkunstenaars aan het werk in de ateliers in het voormalige schoolgebouw aan de Schaesbergerweg. Dit zijn Darcy Neven uit Valkenburg, Luca Soudant uit Maastricht en Claude Horstmann uit Stuttgart (DE).

Keith haring

De Talk & Walk sessies maken een verbinding met de huidige tentoonstelling in SCHUNCK - Keith Haring: Grace House Mural. Harings werkwijze om in de openbare ruimte te werken of juist op de omgeving te reageren, sluit aan bij de uitgangspunten van Greylight Projects en #mappingheerlen. Ook wordt in het verlengde hiervan de huidige kijk op de stad en de regio onderzocht.

Luca soudant

De derde Talk & Walk sessie is met Luca Soudant (Maastricht, 1993): theoreticus, schrijver, artistiek onderzoeker, docent en DJ (ADIË). Hun onderzoek bevindt zich op het snijvlak van genderstudies, posthumanistisch feminisme en geluidsstudies. Ze zijn afgestudeerd aan de onderzoeksmaster Culturele Analyse aan de Universiteit van Amsterdam en de artistieke onderzoeksmaster Critical Studies aan het Sandberg Instituut Amsterdam. Op dit moment doceren ze Critical Studies aan het Maastricht Institute of Arts en de Willem de Kooning Academie.

In deze Talk & Walk sessie, vertelt Luca over hun praktijk, en hoe dit zich verhoudt tot queer theorie en het posthumanisme. Queer theorie gaat o.a. over de fluïditeit van het zijn. Belangrijk hierbij is dat queer-filosofische kennis ook tot stand komt door geleefde ervaringen van LHBTQ+ mensen

Geluid is bij queer en posthumanistisch gedachtegoed voor Luca een belangrijk medium. Waarom geluid? Dat probeert Luca in deze Talk & Walk toe te lichten. Ook vertelt Luca over waar die nu mee bezig is: het vervormen van ventilatorgeluiden aan de hand van een stemvervormer en het afspelen van protest geluidsopnames, gemaakt tijdens een demonstratie voor abortusrechten, op het draaiorgel van de buurman van Greylight Projects.

Inschrijven is niet nodig en entree is gratis.

www.lucasoudant.com

Top