TALK&WALK @ Greylight Projects
Keith Haring © Keith Haring Foundation

TALK&WALK @ Greylight Projects

  • Wat museum keith haring
  • Wanneer 23 apr 2022, 13:00 - 15:00 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
Talk & Walk is een serie ontmoetingen met de kunstenaars die werkzaam zijn bij Greylight Projects in Heerlen. Tijdens de Talk & Walk sessies vertellen de kunstenaars over werk en hun project in Heerlen.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren
  • TALK&WALK @ Greylight Projects
  • 2022-04-23T13:00:00+02:00
  • 2022-04-23T15:00:00+02:00
  • Talk & Walk is een serie ontmoetingen met de kunstenaars die werkzaam zijn bij Greylight Projects in Heerlen. Tijdens de Talk & Walk sessies vertellen de kunstenaars over werk en hun project in Heerlen.

Greylight Projects is het platform voor kunst en cultuur in Heerlen. Een aantal maal per jaar nodigt de organisatie kunstenaars uit de regio en daarbuiten uit om een tijd te wonen en werken in Heerlen. Greylight Projects verkent en reageert met haar programma op Heerlen en de omgeving. Dit doet Greylight Projects door de online tool #mappingheerlen waarmee kunstenaars bijzondere en of intrigerende plekken vastleggen en waarop de locaties van de kunstprojecten in de stad en regio worden weergegeven.

Momenteel zijn er drie gastkunstenaars aan het werk in de ateliers in het voormalige schoolgebouw aan de Schaesbergerweg. Dit zijn Darcy Neven uit Valkenburg, Luca Soudant uit Maastricht en Claude Horstmann uit Stuttgart (DE).

Keith haring

De Talk & Walk sessies maken een verbinding met de huidige tentoonstelling in SCHUNCK - Keith Haring: Grace House Mural. Harings werkwijze om in de openbare ruimte te werken of juist op de omgeving te reageren, sluit aan bij de uitgangspunten van Greylight Projects en #mappingheerlen. Ook wordt in het verlengde hiervan de huidige kijk op de stad en de regio onderzocht.

Darcy Neven

De eerste Talk & Walk sessie is met kunstenares Darcy Neven (1991): beeldend kunstenaar, schrijver, tuinier en voorlichter op het gebied van kunst en ecologie. Neven heeft eerder haar werk in SCHUNCK getoond tijden de expositie 'Landscape Works with Piet Oudolf and LOLA: in search of Sharawadgi'. Na deze expositie is zij verder op pad gegaan met haar kas en daarmee aangeland in de tuin van Greylight Projects. Hier in de tuin toont ze de kas en het verloop van haar project en gaat ze aan de slag in de tuin om deze verder te ontwikkelen en er groenten te kweken.

Tijdens het verblijf en werken in de tuin zal Darcy het publiek meenemen in haar ervaringen en zienswijze. Neven nodigt dan ook uit voor een moment om bij een kopje thee te praten over tuinieren. Neven: “Ik zou graag een kopje thee zetten, zodat we het samen kunnen delen. Het kopje thee is een natuurlijke manier om te vertragen. In het proces van vertragen, is de roep van Moeder Natuur aanwezig. Ik zou graag mijn verhaal vertellen, over mijn roeping en hoe het lopende proces van de mobiele kas daar een manifestatie van is. Een manifestatie om het belang van tuinieren en het verbouwen van je eigen voedsel te delen. Om te delen waarom tuinieren geen hobby is, noch een trend, maar een verklaring van vrijheid en revolutie."

Locatie: Schaesbergerweg 58, 6415 AJ Heerlen
Reserveren via: bezoek@greylightprojects.org

walk en talk.JPG

Top