Talk&Walk @ Greylight Projects

Talk&Walk @ Greylight Projects

  • Wat keith haring homepage
  • Wanneer 10 mei 2022, 19:00 - 20:30 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
Talk & Walk is een serie ontmoetingen met de kunstenaars die werkzaam zijn bij Greylight Projects in Heerlen. Tijdens de Talk & Walk sessies vertellen de kunstenaars over werk en hun project in Heerlen.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren
  • Talk&Walk @ Greylight Projects
  • 2022-05-10T19:00:00+02:00
  • 2022-05-10T20:30:00+02:00
  • Talk & Walk is een serie ontmoetingen met de kunstenaars die werkzaam zijn bij Greylight Projects in Heerlen. Tijdens de Talk & Walk sessies vertellen de kunstenaars over werk en hun project in Heerlen.

Greylight Projects is het platform voor kunst en cultuur in Heerlen. Een aantal maal per jaar nodigt de organisatie kunstenaars uit de regio en daarbuiten uit om een tijd te wonen en werken in Heerlen. Greylight Projects verkent en reageert met haar programma op Heerlen en de omgeving. Dit doet Greylight Projects door de online tool #mappingheerlen waarmee kunstenaars bijzondere en of intrigerende plekken vastleggen en waarop de locaties van de kunstprojecten in de stad en regio worden weergegeven.

Momenteel zijn er drie gastkunstenaars aan het werk in de ateliers in het voormalige schoolgebouw aan de Schaesbergerweg. Dit zijn Darcy Neven uit Valkenburg, Luca Soudant uit Maastricht en Claude Horstmann uit Stuttgart (DE).

Keith haring

De Talk & Walk sessies maken een verbinding met de huidige tentoonstelling in SCHUNCK - Keith Haring: Grace House Mural. Harings werkwijze om in de openbare ruimte te werken of juist op de omgeving te reageren, sluit aan bij de uitgangspunten van Greylight Projects en #mappingheerlen. Ook wordt in het verlengde hiervan de huidige kijk op de stad en de regio onderzocht.

Claude Horstmann

Horstmann woont en werkt in Stuttgart en Marseille. Zij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Osnabrueck (M.A.) en Schone kunsten aan de Kunstacademie van de deelstaat Stuttgart. Claude Horstmann ontving verschillende beurzen en residenties in Duitsland en daarbuiten, o.a. van het Ministerie van Wetenschap, Onderzoek en Kunst Baden-Württemberg, Ville de Marseille en Ville de Strasbourg. Haar laatste solotentoonstellingen vonden plaats in Laura Mars Gallery (Berlijn), Goethe-Institut Lyon, Centre International de Poésie (Marseille). Ze nam onder meer deel aan groepstentoonstellingen in Stuttgart, Berlijn, Saint-Étienne en Marseille.
Het werk van Horstmann op het gebied van tekenen, beeldhouwen, tekst, performance en fotografie is vaak gebaseerd op uiteenlopende materialen, met name geïnspireerd door stedelijke contexten. De kunstenares behandelt deze thema’s ook via performatieve lezingen en workshops. Ze schrijft: ¨Teken, laag, gebaar, afdruk, notatie, superpositie: we laten sporen na. Op een bepaalde manier kan men zeggen dat ‘alles getekend is’. […] We kunnen er niet omheen sporen achter te laten. Alles is getekend – en deze transformatie van de werkelijkheid is diepgaand en blijvend.”

Kijk voor meer informatie over haar werk op www.claudehorstmann.de

Locatie: Schaesbergerweg 58, 6415 AJ Heerlen
Reserveren via: bezoek@greylightprojects.org

Top