Nils Nova / Reflections

Nils Nova / Reflections

  • Wat museum beeldende kunst vitrine
  • Wanneer 05 feb 2016 t/m 20 mrt 2016 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
Kunstenaar Erich Weiss en Nils Nova presenteren tegelijkertijd hun werk. Dit resulteert in een buitengewone installatie ‘Reflections’ van Nils Nova in de vitrine en een experimentele performance van Erich Weiss. De vitrine van SCHUNCK wordt in situ omgetoverd tot een echt spiegelpaleis, dat de bestaande façade en het interieur tot in het oneindige lijkt te herhalen.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren
  • Nils Nova / Reflections
  • 2016-02-05T00:00:00+01:00
  • 2016-03-20T23:59:59+01:00
  • Kunstenaar Erich Weiss en Nils Nova presenteren tegelijkertijd hun werk. Dit resulteert in een buitengewone installatie ‘Reflections’ van Nils Nova in de vitrine en een experimentele performance van Erich Weiss. De vitrine van SCHUNCK wordt in situ omgetoverd tot een echt spiegelpaleis, dat de bestaande façade en het interieur tot in het oneindige lijkt te herhalen.

Erich Weiss & The Playground Project uit Berlijn presenteren op 10 maart 2016 de happening annex het visuele bewegingsgedicht ‘Hunger For Life’ in de Centrale hal van het SCHUNCK Glaspaleis. Hunger For Life is een interactieve en interdisciplinaire (dans-)voorstelling ontstaan uit de samenwerking van beeldende kunstenaars, dansers, musici en filmers. De performance wordt aangevuld met een workshop ‘vogueing’ en een tentoonstelling.

De performance wordt mede mogelijk gemaakt door Schrit_tmacher Festival

Tentoonstelling Reflections

De performance en workshop worden begeleid door de tentoonstelling ‘Reflections' in de Vitrine (0) van SCHUNCK Glaspaleis. De expositie wordt vormgegeven door Nils Nova en borduurt voort op Allan Kaprow’s baanbrekende interactieve environment. Het combineert dans en improvisatie met realiteiten van historische avant-gardes.

Nils Nova Skizze der Intervention SCHUNCK.png

Nils Nova

Het beeldend werk van de Zwitserse kunstenaar Nils Nova wordt de laatste tijd gekenmerkt door een obsessieve analyse van de mogelijkheden van ‘Trompe-Lóeuil’, ontdubbeling en perceptie. Zijn indrukwekkende installaties ontleden de mogelijkheden van bestaande ruimtes en architectuur.

Reflections komt tot stand met steun van Pro Helvetica.

Push and Pull

Dit initiatief is onderdeel van Push and Pull. Met Push and Pull lanceert SCHUNCK een nieuwe reeks van tentoonstellingen die de interactie tussen publiek en hedendaagse kunst centraal stelt.

Top