Roland Schimmel / Jumpin' Jack Flash

Roland Schimmel / Jumpin' Jack Flash

  • Wat beeldende kunst muurschildering
  • Wanneer 28 aug 2016 t/m 16 jul 2017 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
SCHUNCK vraagt in 2016 kunstenaar Roland Schimmel (1954) om in het trappenhuis van het Glaspaleis de jaarlijks wisselende muurschildering te maken.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Jumpin' Jack Flash (2016)

In 2002 koopt SCHUNCK een werk aan van Schimmel en blijft zijn artistieke ontwikkeling sindsdien volgen. Zijn schilderijen, installaties en video’s spelen in op het visueel zintuig en de rusteloze beweeglijkheid van de waarneming: nabeelden en veelkleurige halo’s inbegrepen. De benadering van Schimmel toont verwantschap met de onderzoekende, wetenschappelijke aanpak uit de natuurkunde, neurologie en astronomie. In 2015 ontving Schimmel met zijn werk Zwarte Zon de Akademieprijs Astronomie en Kunst van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Roland Schimmel_Trappenhuis SCHUNCK_Foto Fabian de Kloe-5058.jpg

Nieuwe muurschildering

De kunstenaar vervaardigt omvangrijke muurschilderingen in het vijf verdiepingen tellende trappenhuis van SCHUNCK Glaspaleis. De beweging van de bezoekers door het trappenhuis versterkt de illusionaire effecten. In vergelijking met de effecten van Op-Art is het werk van Schimmel subtieler maar ook harder. Zijn werk ontstaat vanuit een taoïstische levensvisie; leidraad is het evenwicht van het individu met diens omgeving. De nieuwe muurschildering van Schimmel ontstaat in het kader van Push and Pull #12: SPIELEREI – Kunst om mee te spelen. SPIELEREI opent gelijktijdig met Jumpin’ Jack Flash (2016) in SCHUNCK Glaspaleis.

Top