Wafae Ahalouch el Keriasti / Mind the Black!

Wafae Ahalouch el Keriasti / Mind the Black!

  • Wat beeldende kunst muurschildering
  • Wanneer 07 mrt 2015 t/m 31 dec 2015 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
In het kader van M2015 geeft beeldend kunstenaar Wafae Ahalouch el Keriasti het mijnverleden een plek in het SCHUNCK trappenhuis met een nieuwe muurschildering: Mind the Black! Haar eigen thema’s die gebaseerd zijn op de beeldtaal van het circus, vloeien samen met diverse onderdelen van de geschiedenis van de voormalige Mijnstreek.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren
  • Wafae Ahalouch el Keriasti / Mind the Black!
  • 2015-03-07T00:00:00+01:00
  • 2015-12-31T23:59:59+01:00
  • In het kader van M2015 geeft beeldend kunstenaar Wafae Ahalouch el Keriasti het mijnverleden een plek in het SCHUNCK trappenhuis met een nieuwe muurschildering: Mind the Black! Haar eigen thema’s die gebaseerd zijn op de beeldtaal van het circus, vloeien samen met diverse onderdelen van de geschiedenis van de voormalige Mijnstreek.

SCHUNCK Wafea El Keriasti_6.jpg

Mind the Black!

In Mind the Black! presenteert Ahalouch een beeldverhaal, dat herinneringen aan de mijngeschiedenis naar boven haalt in het hart van de oude mijnmetropool: het trappenhuis van SCHUNCK. Haar eigen interesse in kwesties van representatie vloeien in de muurschildering samen met verschillende onderdelen van de geschiedenis van de mijnstreek. Door het gebruik van circuselementen wordt de mijngeschiedenis vanuit een geheel vernieuwende invalshoek benaderd. Contrasten in ernst en humor (een lach en een traan) lopen als een rode draad door het werk dat het gehele jaar 2015 te zien is in het trappenhuis.

Wafae Ahalouch el Keriasti

Werk van Ahalouch (1978) is al eerder opgenomen in de SCHUNCK-collectie. Zij volgde haar studie bij de Ateliers en de Rijksakademie in Amsterdam. Met verschillende nominaties op zak, zoals De Amsterdamprijs 2012 en De Wolvencampprijs 2014, heeft Wafae Ahalouch el Keriasti een belangrijke positie binnen de hedendaagse beeldende kunst verworven. Zij won in 2003 de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Naast diverse residenties te hebben gedaan (o.a. de Ateliers, De Rijksakademie, Kunstelhaus Bethanien-Berlijn) heeft ze deelgenomen aan internationale tentoonstellingen: Marrakech (Biennale 2014), New York, Brussel, Parijs. Meer informatie over Ahalouch staat op haar website www.wafae-ahalouch.com.

Sinds 2011 heeft SCHUNCK ook werk van Ahalouch in haar collectie moderne en hedendaagse schilderkunst van de gemeente Heerlen opgenomen. Het werk van Ahalouch past perfect in deze collectie: met haar thematische installatie slaat zij een brug te slaan tussen heden en verleden, schilderkunst en maatschappij, collectie en collectief geheugen.

SCHUNCK Wafea El Keriasti_5.jpg

5x Nederlands Mijnverleden

Deze presentatie was onderdeel van 5x Nederlands Mijnverleden. SCHUNCK heeft voor M2015 kunstenaars en cultuurmakers uitgenodigd die op een bijzondere wijze met het verleden omgaan door persoonlijke processen van herinnering te koppelen aan het collectieve, maatschappelijke geheugen. Zij geven in een vijftal presentaties de toekomst van gisteren op eigen wijze vorm.

Top