*Laatste week* Keith Haring Club Expo

*Laatste week* Keith Haring Club Expo

 • Wat keith haring onderwijs museum educatie dewijkin Aad de Haas zaal zomer museumagenda
 • Wanneer 24 jun 2022 t/m 25 sep 2022 (Europe/Amsterdam / UTC200)
 • Waar SCHUNCK Glaspaleis
 • Prijs 0,-
 • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
De Keith Haring Club bestaat uit scholen uit het voortgezet onderwijs die na een museumbezoek aan Keith Haring: Grace House Mural aan de slag zijn gegaan met het maken van een eigen kunstwerk. De Keith Haring Club Expo toont deze kunstwerken van Heerlense leerlingen.
 • Waar SCHUNCK Glaspaleis
 • Prijs 0,-

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren
 • *Laatste week* Keith Haring Club Expo
 • 2022-06-24T00:00:00+02:00
 • 2022-09-25T23:59:59+02:00
 • De Keith Haring Club bestaat uit scholen uit het voortgezet onderwijs die na een museumbezoek aan Keith Haring: Grace House Mural aan de slag zijn gegaan met het maken van een eigen kunstwerk. De Keith Haring Club Expo toont deze kunstwerken van Heerlense leerlingen.

De Keith Haring Club bestaat uit scholen uit het voortgezet onderwijs die na een museumbezoek aan Keith Haring: Grace House Mural aan de slag zijn gegaan met het maken van een eigen kunstwerk. De tentoonstelling in SCHUNCK bevat werken van Yuverta College, Bernardinus college, De Buitenhof, Stella Maris College, Compass College, Grotius College, Sintermeerten College, Eijkhagen College, De Vrolijkheid en De Nieuwe Thermen. De Keith Haring Club Expo is vanaf 24 juni gratis te zien in de Aad de Haas-zaal in het SCHUNCK Glaspaleis.

Kunstroute SO De Buitenhof
Leerlingen van De Buitenhof pakten het iets groter aan. Zij hebben grote mensfiguren uitgezaagd, gebaseerd op de bekende Keith Haring iconen. Deze figuren schilderden ze in vrolijke kleuren en beplakten ze daarna met materialen die ze op de straat vonden. Zo namen ze street art letterlijk. Een deel van het eindresultaat is te zien in de Keith Haring Club Expo, de rest wordt vanaf 28 juni geëtaleerd bij diverse ondernemers in het centrum van Heerlen.

Keith Haring de Wijk in
SCHUNCK startte in maart de challenge ‘Keith Haring de wijk in’. Binnen deze challenge werken vier scholen, onder leiding van een kunstenaar, aan een blijvend kunstwerk in hun school of wijk, geïnspireerd door Keith Haring. Basisschool Tarcisius maakt samen met kunstenaar Nieke Lemmens menshoge figuren en samen met kunstenaar Esther Bour beschildert basisschool De Ganzerik net als Keith Haring, oude onderdelen van auto’s. Leerlingen van de Broederschool maken samen met kunstenaar Sándor Sinkò een lichtinstallatie en De Buitenhof maakte wel 20 bijna levensgrote figuren die dus de hele zomer bij Heerlense ondernemers te zien zijn.

Top