Keith Café #3: Keith Haring x Muziek

Keith Café #3: Keith Haring x Muziek

  • Wat keith haring muziekendans lezing museum zomer
  • Wanneer 21 jul 2022, 20:00 - 22:30 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Waar Cultuurhuis Heerlen
  • Prijs 0,-
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
In samenwerking met diverse culturele partners in de stad organiseert SCHUNCK tijdens de tentoonstelling Keith Haring: Grace House Mural een viertal Keith Cafés.
  • Waar Cultuurhuis Heerlen
  • Prijs 0,-

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Deze serie van vier gratis toegankelijke café-avonden gaat door middel van o.a. lezingen, interviews, films, muziek en poetry slam iedere avond dieper in op verschillende aspecten uit het leven en werk van deze iconische kunstenaar. Het Keith Café vindt altijd plaats op een culturele locatie in de stad. De toegang is gratis. 

Keith Café #3

Tijdens de derde editie op donderdag 21 juli staat het thema Keith x Muziek centraal.

Programma

Muziek: SCHUNCK Pop & Rock

Muziek is de rode draad van dit Keith Café. Gedurende de avond wordt er tijdens de interviews dan ook livemuziek gespeeld. Coaches van de Pop & Rock afdeling van SCHUNCK Muziek en Dans zorgen voor een muzikaal programma, gebaseerd op de mixtapes die Keith Haring voor vrienden maakte, muziek die staat op de vinyls waar hij hoezen voor heeft ontworpen en muziek van zijn tijdgenoten (allemaal geboren in 1958).

Interview: Meneer Ruys

Meneer Ruys (1976) werd geboren in Rotterdam, maar verhuisde toen hij zes weken oud was al naar  Welten. Zijn liefde voor muziek begon al vroeg, en binnen de kortste keren was hij in de ban van de nog jonge muziekstroming hiphop. Nadat hij Osdorp Posse ontdekte begon hij zelf ook te rappen. Hij werd een van de eerste rappers en hiphop aficionados van Heerlen. Heerlen was in die tijd nog onontgonnen gebied wat betreft hiphop: Studio 54 draaide wel eens wat hiphop, de dj van Femina idem, maar in het algemeen was je een buitenbeetje als je van het genre hield. In 1995 verhuisde Meneer Ruys naar Nijmegen voor een studie, en daar begon hij pas echt te rappen, met onder andere de cultklassieker ‘Iets Met Dolby’ uit 2002 tot gevolg. Hij keerde vaak terug naar Heerlen, de stad waar alles begon en die zijn liefde voor het genre voedde.

Tijdens het interview gaan we met Meneer Ruys in gesprek over hiphop in Heerlen in de jaren ’80 en ’90.

Interview: Elisabeth Dirkse

Eind jaren ’60 trekt muziekfan Hans Dirkse, die graag een club wil beginnen, naar Heerlen. Dit doet hij samen met zijn vrouw Judith Dirkse-de Leeuw, bekend als DJ Anuschka bij de (toenmalige) zeezender Radio Veronica, en hun nog jonge kind Elisabeth. Deze club groeit uit tot de Shangri-La, een plek waar zowel Limburgers als Amerikanen van de AFCENT (die vanzelfsprekend ook de soul-singles aanleveren) graag komen dansen. Dirkse bouwt zijn succes uit en er groeit iets wat op een imperium lijkt: de Happy Night, Luxor, Kosmos Underground, de Bowie Bar en dus Shangra-Li, al deze legendarische plekken zijn op het conto van Hans Dirkse te schrijven. Eigenhandig brengt hij de clubcultuur naar Heerlen.

Tijdens het interview gaan we in gesprek met Elisabeth Dirkse, de dochter van Hans, over de Heerlense Clubcultuur. Zij is inmiddels internetprogrammeur, docent, en woonachtig in Amsterdam. Eerder exploiteerde ze met de jongste broer van haar vader een café-galerie te Amsterdam.

Poëzie: Het Belangrijke Genootschap - Sander Ausems

Borderlines schotelt samen met Het Belangrijk Genootschap Met Een Nog Onduidelijke En Steeds Wisselende Maar Immer Literaire Inhoud (HBGMENOESWMILI) Sander Ausems voor. In het kader van het Keith Café laat hij zich inspireren door de tentoonstelling.

Sander Ausems is een autodidactische schrijver uit Amsterdam. Hij is 23 jaar en schrijft graag over alles wat met identiteit te maken heeft. Van lichamen tot het enige zekere in het leven, de dood. Met gedichten vol van lugubere, zachte en aparte beelden probeert hij de lezer aan te grijpen.

Moderatie: Wouter Greven

Deze avond is grotendeels samengesteld door Wouter Greven. Wouter is filmprogrammeur, maar schrijft ook graag over film, muziek en cultuur in het algemeen én presenteert en modereert culturele avonden. Tijdens het Keith Café neemt hij de interviews voor zijn rekening.

  • Café open: 19:30 uur
  • Start: 20:00 uur
  • Einde Café: 22:00 uur
Top