Keith Café #4: Keith x Legacy

Keith Café #4: Keith x Legacy

  • Wat event keith haring zomer
  • Wanneer 22 sep 2022, 20:00 - 22:30 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Waar Nieuwe Nor
  • Prijs 0,-
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
In samenwerking met diverse culturele partners in de stad organiseert SCHUNCK tijdens de tentoonstelling Keith Haring: Grace House Mural een viertal Keith Cafés.
  • Waar Nieuwe Nor
  • Prijs 0,-

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Deze serie van vier gratis toegankelijke café-avonden gaat door middel van o.a. lezingen, interviews, films, muziek en poetry slam iedere avond dieper in op verschillende aspecten uit het leven en werk van deze iconische kunstenaar. Het Keith Café vindt altijd plaats op een culturele locatie in de stad. De toegang is gratis.

Keith Café #4

Tijdens de vierde en laatste editie op donderdag 22 september staat het thema Keith x Legacy centraal. We onderzoeken de figuurlijke nalatenschap van Keith, door onze eigen Heerlense street art onder de loep te nemen. Hiervoor wordt ook een connectie gelegd met Talk&Walk van Greylight projects. 

Dat betekent: wandelschoenen en eventueel regenjas mee. Een avontuurlijke geest en de wil om verrast te worden.

Programma

Met: Toon Hezemans, Wouter Huis en Joep Vossebeld

Zodra een kunstwerk is geschapen, moet de kunstenaar het loslaten en zullen publiek en context nieuwe betekenislagen toevoegen. De kunstenaar zal proberen die Werdegang te beïnvloeden door het werk in een meer of minder gecontroleerde omgeving te presenteren. Tentoonstellingsmakers, curatoren, regisseurs of festivals staan aan het kraambed van de kunst en zijn daarmee medeverantwoordelijk voor het bepalen van de context waarin het kunstwerk geboren wordt. Is de white cube geschikt als biotoop voor street-art? Hoe kan de contextuele bedoeling van de kunstenaar gewaarborgd blijven als het kunstwerk eenmaal is losgelaten?

Zowel Wouter Huis als Joep Vossebeld zoeken als kunstenaar én curator naar manieren om autonome kunstwerken buiten de muren van kunstgalerij of museum te laten overleven en communiceren. Het gesprek begint met kunstenaar Toon Hezemans, in de Nieuwe Nor, maar al snel wisselen we deze avond van locatie en kunnen we constateren hoe het creatieve proces wordt beïnvloed door de extramurale ruimte van de white cube.


Wouter Huis

Wouter Huis emigreerde uit Oosterbroek en na omzwervingen via Amsterdam, Hoensbroek en Brussel, woont en werkt hij nu in Heerlen.
In zijn werken verlegt Huis de grenzen van de mentale en architecturale ruimte, de grenzen van de private en publieke ruimte, het reële en het fictieve, waarbij hij zich verdiept in de ongrijpbaarheid van bijna onzichtbare 'toevallige' details, zoals de 'tastbare' verbindingen van hoeken, of de dubbelzinnigheid van zwarte materie. Huis maakt minimale objecten, interactieve (video)installaties, foto's en (performatieve) screenings, en maakt interventies in tentoonstellingen en openbare ruimtes. Hij bevraagt (on)bewuste methoden van categorisering, (re)presentatie, projectie, omkering, tegenstrijdigheid, toeval en het letterlijk verschuiven van de blik door te focussen op kleine en (zogenaamd) objectieve veranderingen in de ruimte.


Joep Vossebeld

Joep Vossebeld studeerde aan de ABKM en Jan van Eyck Academie en stond met Chaim van Luit, Charlotte Lagro, Guusje Sijbers en Jörg Theissen aan de wieg van kunstenaarscollectief Studio Oneindigheid.

Intrigued by the inevitable absurdity, tragedy and irony of our everyday lives, I translate my experiences into exhibitions, videos, installations and texts. These may be shown separately, or in changing and changeable combinations, without loss of the lightness of observation. Seeing, working and writing often involves collaborating with other artists, researchers and institutions. - Joep


Het Belangrijke Genootschap: Toon Roumen

Borderlines schotelt samen met Het Belangrijk Genootschap Met Een Nog Onduidelijke En Steeds Wisselende Maar Immer Literaire Inhoud (HBGMENOESWMILI) Toon Roumen voor. In het kader van het Keith Café laat hij zich inspireren door de tentoonstelling en draagt hij voor uit eigen werk. Toon heeft een hart voor literatuur. Hij leest en schrijft als een malle en publiceerde in het verleden onder andere bij De Optimist en het online magazine VIRUS. In zowel 2019 als 2020 belandde hij in de finale van Write Now, de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Nederland en Vlaanderen. Inmiddels werkt hij hard aan 'Plastic Plaksterren', het werk dat zijn debuut in de letteren moet worden. Bovendien schrijft hij zich te pletter voor zijn website. Naast al zijn bezigheden als schrijver doceert Toon sinds 2017 Nederlands op een middelbare beroepsopleiding in Roermond.

Moderator

Deze avond is grotendeels samengesteld door Toon Hezemans. Ras-Heerlenaar Hezemans was directeur van kuS (kunstencentrum Signe). Als kunstenaar tekent hij op papier of routes in het landschap. Daarnaast is hij initiatiefnemer en artistiek directeur van het Dutch Mountain Film Festival (DMFF).

  • Café open: 19:30 uur
  • Start: 20:00 uur
  • Einde Café: 22:00 uur
Top