Femmy Otten trappenhuis SCHUNCK, 2018. Foto: Gert Jan van Rooij

Femmy Otten / Mural

  • Wat beeldende kunst muurschildering
  • Wanneer 28 jan 2018 t/m 08 sep 2019 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
In 2018 neemt Femmy Otten het vijf verdiepingen hoge trappenhuis onder handen met haar fragiele tekeningen, wandsculpturen en muurapplicaties. Haar beeldtaal en thema’s leiden tot veel gesprekken en discussies. De mystieke, transcendente en religieuze elementen in de muurschildering raken een gevoelige snaar.
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren
  • Femmy Otten / Mural
  • 2018-01-28T00:00:00+01:00
  • 2019-09-08T23:59:59+02:00
  • In 2018 neemt Femmy Otten het vijf verdiepingen hoge trappenhuis onder handen met haar fragiele tekeningen, wandsculpturen en muurapplicaties. Haar beeldtaal en thema’s leiden tot veel gesprekken en discussies. De mystieke, transcendente en religieuze elementen in de muurschildering raken een gevoelige snaar.

 

Over Femmy Otten

Femmy Otten (Amsterdam, 1981) tekent, schildert en maakt sculpturen, installaties en performances. Haar manier van werken is erg arbeidsintensief en ambachtelijk: ze schaaft en schildert urenlang aan een werk. Ze vermengt uiteenlopende perspectieven en voegt nieuwe dimensies toe. Zo combineert ze direct op de wand geschilderde elementen met gipsen reliëfs en gebeeldhouwde stukken lindehout. Een gelaagdheid die soms zelfs verontrust. Bijvoorbeeld als ze het gips dat tijdens het maken van het werk is afgebrokkeld op de grond laat liggen. Otten: “Het is de schoonheid die ik gebruik om je überhaupt naar het beeld te doen kijken, maar daarna moet het een heel meerlagig verhaal vertellen, waarin het ook heel zwart is, […] dat je het ook zo kan verliezen, waarin je dat eigenlijk voelt.”

Otten studeert aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1999-2004), het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) in Gent (2009-2010) en aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam (2010-2012). Haar werk is onder meer te zien in het Drents Museum (Assen), De Ketelfactory (Schiedam), Galerie Fons Welters (Amsterdam) en het Fries Museum (Leeuwarden).

Bron: Hollandse Meesters

Top