Driver’s Seat X Aad de Haas X collectie SCHUNCK

Driver’s Seat X Aad de Haas X collectie SCHUNCK

 • Wat museum aaddehaas driversseat uitgelicht Aad de Haas zaal museumagenda
 • Wanneer 01 mei 2022 t/m 19 jun 2022 (Europe/Amsterdam / UTC200)
 • Waar SCHUNCK Glaspaleis
 • Prijs 0,-
 • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
Driver’s Seat presenteert de tentoonstelling We Don’t Live Forever Anyway met werken uit de collectie SCHUNCK. Tussen de lockdowns door werkten de deelnemers van Driver’s Seat hoopvol aan hun eigen tentoonstelling waarbij ze het zichzelf niet makkelijk hebben gemaakt.
 • Waar SCHUNCK Glaspaleis
 • Prijs 0,-

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren
 • Driver’s Seat X Aad de Haas X collectie SCHUNCK
 • 2022-05-01T00:00:00+02:00
 • 2022-06-19T23:59:59+02:00
 • Driver’s Seat presenteert de tentoonstelling We Don’t Live Forever Anyway met werken uit de collectie SCHUNCK. Tussen de lockdowns door werkten de deelnemers van Driver’s Seat hoopvol aan hun eigen tentoonstelling waarbij ze het zichzelf niet makkelijk hebben gemaakt.

Vera, Noha, Ward, Shilo, Bibi, Veerle, Eefje, Jules, Caro, Lisa, Lieve en Maureen zijn Driver’s Seat 2021-2022: de jongerengroep van SCHUNCK. Deze club koos ervoor om werken van Aad de Haas uit de collectie van SCHUNCK te kiezen, en die te combineren met andere kunstenaars uit de collectie. De keuzes die de Driver’s Seat leden maakten zijn heel persoonlijk. In de begeleidende teksten lichten ze hun keuzes toe en stellen ze zich heel kwetsbaar op. Ze laten zien hoe ze deze bijzondere combinaties van kunstwerken aan hun eigen leven en gedachtes koppelen, welke lessen ze leren van kunstwerken die lang voordat zij geboren werden gemaakt zijn of ze maken ons deelgenoot van wat zij met hun ogen zien. 

Dani Silvia - Opening DS 20220430-7935.png

Driver's Seat werkte voornamelijk in tijden van lockdown en restricties aan deze tentoonstelling. Als die periode hun iets geleerd heeft, dan is het wel dat dingen heel snel kunnen veranderen en dat je je in een ogenblik in een situatie kunt bevinden die je eerder niet voor mogelijk hield. De titel van de tentoonstelling was voor hen dan ook een ‘no brainer’. Vanaf het moment dat het werk van Tim Ayres 'We Don’t Live Forever Anyway' voorbij kwam, was iedereen het eens: dit werk is belangrijk en dit wordt de tentoonstellingstitel. F&%* it; we gaan ervoor!

De tentoonstelling is nog te zien in de Aad de Haas zaal tot en met 19 juni 2022, alleen op vrijdag, zaterdag en zondag.

tattoo

Driver’s Seat-lid Bibi raakte in de tussentijd zo onder de indruk van het schilderij Twee bruidjes van Aad de Haas, dat zij besloot er een tattoo van te nemen. Ter ere van de tentoonstelling gaf eigenaar Rob van Rijn het werk in bruikleen, zodat nog meer mensen er van kunnen genieten.

Foto's: Anne Jannes en Dani Silvia

Top