De geboorte van de moderne wereld - Europa's gouden eeuw

De geboorte van de moderne wereld - Europa's gouden eeuw

  • Wat museum bibliotheek lezing maand van de geschiedenis
  • Wanneer 13 nov 2022, 15:00 - 17:00 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis
  • Prijs 20,-
  • Tickets
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
In De geboorte van de moderne wereld voeren Jan Ezendam en Ko van Dun je binnen in die meest opwindende periode van de westerse geschiedenis: de jaren waarin het mythisch bewustzijn van eeuwen stap voor stap plaats maakt voor de geest van de moderne tijd.
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Bach en Rembrandt zijn de geniale scheppende geesten die aan het begin van dit verhaal staan. Als eersten geven zij uitdrukking aan een geheel nieuw levensgevoel.

Deze voorstelling is de eerste in de zesdelige reeks 'De vleugels van de vrijheid – Drie eeuwen moderne kunst en muziek'. Meer informatie over de reeks volgt. 

Rembrandt en Spinoza, Bach en Ingres, Stravinsky en Einstein, het zijn maar enkele van de vele grote namen uit de moderne cultuurgeschiedenis. Zij staan voor een wereld die, mét al haar verworvenheden, voortdurend pendelde tussen euforie en twijfel, tussen de opwinding van het nieuwe en het verdriet om wat verloren ging.   

Beginnend in de 17e en eindigend in de 20e eeuw brengt 'De vleugels van de vrijheid', verdeeld over zes voorstellingen, drie eeuwen moderne tijd in beeld als een groots en opwindend, maar evengoed dramatisch en soms ook duister verhaal.

Jan Ezendam speelt op de piano en vertelt over het werk van de grote componisten. Ko van Dun sluit aan met het verhaal van de kunst en schetst de bredere cultuurhistorische context.

De voorstelling duurt van 15:00 tot 17:00 uur, met een pauze om 16:00 uur.

Top