Curator voor een keer: 'PAND kiest uit collectie SCHUNCK
Deelnemers 'PAND maken een selectie uit de kunstwerken - foto: Eefje Pieters

Curator voor een keer: 'PAND kiest uit collectie SCHUNCK

  • Wat curator Aad de Haas zaal homepage
  • Wanneer 04 feb 2023 t/m 19 mrt 2023 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis
  • Prijs 0,-
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
Bij Curator voor een keer gaan inwoners van Heerlen, met een beetje hulp van SCHUNCK, zelf aan de slag met kunst.
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis
  • Prijs 0,-

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Wat kan een kunstwerk voor je betekenen? En welke collectiewerken zou jij in een tentoonstelling laten zien als je curator zou zijn en waarom? Gewapend met deze vragen duikt jaarlijks een andere groep inwoners van Heerlen in de gemeentelijke collectie SCHUNCK. Het resultaat is een eigen collectietentoonstelling. De deelnemers krijgen tijdens dit project enerzijds meer inzicht in het proces van het maken van een tentoonstelling en anderzijds leren ze de collectiewerken (beter) kennen. De collectie is immers van en voor iedereen en zeker van en voor elke Heerlenaar.

Na edities met bewoners van woonzorgcomplex Parc Imstenrade (2020) en kunstclub Vrie-Art uit de Heerlense wijk Vrieheide (2021) is het in 2022 aan ‘PAND om een tentoonstelling te maken met werk uit de collectie SCHUNCK. ‘PAND wil jongeren uit de regio te inspireren om op creatief gebied het beste uit zichzelf te halen.

Met evenementen, debatten, voordrachten en tentoonstellingen daagt ’PAND publiek uit om zelf een kunstvorm te beoefenen. Hiervoor trekken ze mensen van buiten de regio naar Heerlen.

Dit alles om de beeldvorming over de stad te verbeteren, bij te dragen aan de definiëring van de Heerlense identiteit en om een kruisbestuiving tussen kunstenaars van binnen en buiten de regio te realiseren. Voor deze editie van Curator voor een keer proberen ze dit aan de hand van de gemeentelijke collectie SCHUNCK. In november werd gestart met de eerste bijeenkomsten.

Vanaf 4 februari 2023 is hun tentoonstelling te zien in de Aad de Haas zaal van het Glaspaleis (van dinsdag t/m zondag).

Top