Foto's: Dani Silvia, 2022 (swipe)

Over In2Yourplace X SCHUNCK

Wanneer je als jongere uit Parkstad behoefte hebt aan ontmoetingen met leeftijdsgenoten, kun je terecht bij In2YourPlace – een onderdeel van LEVANTOgroep. Hier gaan jongeren, tussen de 16 en 27 jaar, in cycli van zeven weken in groepen van maximaal 10 deelnemers samen aan de slag.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

De regelmatige bijeenkomsten worden inhoudelijk gestuurd door de behoeftes en wensen van de jongeren van dat moment. De trainers komen zelf uit een vergelijkbare achtergrond en weten dus wat de jongeren bezighoudt. Dit alles gebeurt bij dé jongerenhotspot van Heerlen: Outpoet. Deze creatieve ontmoetingsplek biedt ruimte aan kunstliefhebbers en aspirant-muzikanten, maar ook aan flexwerkers en spelletjesfanaten. Een echt jongerencentrum dus.

Laat een jongerencentrum nou precies zijn waar Keith Haring in zijn tijd veel van zijn dagen doorbracht. De murals uit Keith Haring: Grace House Mural (sinds 7 maart te bewonderen bij SCHUNCK) zijn zelfs afkomstig uit zo’n jongerencentrum, begin jaren tachtig. Een mooie aanleiding voor een samenwerking tussen In2YourPlace en SCHUNCK. In het project duiken ongeveer tien deelnemers in zes bijeenkomsten in de kunst van Keith Haring. Het project wordt afgesloten met een mural op de locatie van In2YourPlace (Outpoet), gemaakt door de deelnemende jongeren in de stijl van Keith Haring.

Top