Epochal songs
Muna Tseng danst bij de installatie van Epochal Songs. Fotografie: Manor Lux

Epochal songs

Dat dans en beweging bekende motieven zijn in de beeldtaal van Haring is bekend. Wat minder bekend is, is dat hij een serie tekeningen maakte voor de dansvoorstelling Epochal Songs (1982) van danser en choreograaf Muna Tseng.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Haring werkte veelvuldig samen met dansers en choreografen en realiseerde ook decorstukken en tekeningen voor dansvoorstellingen. Zo werkte hij samen met Muna Tseng, die niet alleen danser en choreograaf is, maar ook de zus van fotograaf en vriend van Keith Haring, Tseng Kwong Chi. Haring werkte met haar aan de dansvoorstelling Epochal Songs die in 1982 in New York in première ging.

Tseng en Haring deelden hun zorgen over de politiek, samen verwerkten ze deze onderwerpen en ontwikkelingen in deze dansperformance. Ook kwamen ze samen op het idee om de veertig tekeningen die Haring hiervoor maakte te verwerken in een animatie, als dynamisch storyboard bij de dansvoorstelling.  

Voor de tentoonstelling in SCHUNCK Museum wordt de dansvoorstelling opnieuw tot leven gewekt via een installatie. Deze installatie komt voort uit een samenwerking tussen Muna Tseng, lichtdesigner Thomas Dunn en componisten Bruce Tovsky en Tracy Wuischpard. Daarnaast worden vijf originele tekeningen van Haring voor Epochal Songs getoond.

Top