• 15 sep 2021
SCHUNCK presenteert: lezing Peter Veenstra en Laura Ekasetya

SCHUNCK presenteert: lezing Peter Veenstra en Laura Ekasetya

  • 15 sep 2021
Op 22 en 23 september geven Peter Veenstra en Laura Ekasetya een lezing over landschapsarchitectuur in het auditorium van SCHUNCK Glaspaleis in Heerlen. De lezing, genaamd Landscape works, vindt plaats als onderdeel van de lopende expositie Landscape works with Piet Oudolf & LOLA: In search of Sharawadgi.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

De expositie In Search of Sharawadgi laat de ideeën en dromen zien van Piet Oudolf en LOLA Landscape Architects. De lezing Landscape works geeft een kijkje in de keuken van landschapsarchitectuur.

Tijdens de lezing vertelt Laura Ekasetya, voormalig hoofd Horticulture van de Lurie Gardens in Chicago, over haar samenwerking met Piet Oudolf tijdens de realisatie van de Lurie Gardens in Chicago. Binnen die samenwerking stond de vraag centraal hoe tuinen op lange termijn een succes kunnen blijven en welke rol mensen uit de gemeenschap daarin spelen. Het betrekken van lokale bevolking bij projecten als deze is een belangrijk en actueel thema binnen de landschapsarchitectuur.

Peter Veenstra is landschapsarchitect en medeoprichter van LOLA Landscape Architects. Aan de hand van voorbeelden van projecten in binnen- en buitenland en de publicatie behorende bij de expositie, gaat Veenstra tijdens de lezing in op de werkwijze en visie van het bedrijf. Ook vertelt hij over de samenwerking met Piet Oudolf tijdens het project in de kasteeltuin van Etzenrade en het verhaal en idee achter de expositie in SCHUNCK.

Top