Faciliteiten

Faciliteiten

De bieb is veel meer dan een collectie boeken. Wist je dat je hier in alle rust kunt werken of studeren? Kom gratis de krant lezen en ontmoet je buurtgenoten. Of loop binnen voor hulp bij digitale vragen. Ook zonder abonnement ben je van harte welkom in de Bieb: de woonkamer van de stad.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Pc's, internet en printen

In alle onze vestigingen vind je gratis wifi, publieke pc's met internettoegang, MS Office en printfuncties. Met een bibliotheekabonnement heb je recht op 1 uur gratis gebruik van de pc's per dag.  Indien je geen bibliotheekpas hebt kun je een internet-pas kopen (€ 3,-). Op deze pas zet je een tegoed voor het pc-gebruik (€ 0,75 per kwartier).

Printen en kopiëren in kleur kost € 0,50, in zwart-wit € 0,10.

In de vestigingen Glaspaleis, Heerlerheide en Hoensbroek kun je ook gebruik maken van wifi-printen.  Een medewerker in de bieb helpt je graag op weg.

Leeszaal

In onze leeszalen vind je een brede selectie aan dagbladen en tijdschriften, zowel regionaal als landelijk. Kom dus naar een van onze vestigingen en geniet in alle rust van een krant of tijdschrift. Ook zonder bibliotheekabonnement ben je van harte welkom!

Studie- en werkplekken

Wil je studeren voor een tentamen of in een fijne werkomgeving aan de slag? Kom dan naar de Bibliotheek. Wij bieden in alle vestigingen studie- en werkplekken met stroom, wifi en koffie dichtbij, waar je urenlang ongestoord kunt doorwerken. 

INFORMATIEPUNT DIITALE OVERHEID

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom langs in de Bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt. Je hoeft geen lid te zijn.

In een hoekje met een boekje

Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek ben je te allen tijde van harte welkom om langs te komen. Snuffel op je gemak door onze collectie en laat je verrassen door ons aanbod. Grijpt een titel je aandacht? Pak het boek gerust uit de kast en plof neer in een van onze fauteuils in een rustig hoekje voor urenlang ongestoord leesplezier!

Cashless

SCHUNCK Bibliotheek Heerlen is een cashless organisatie. Dit betekent dat je in alle vestigingen enkel met pin of met een opgewaardeerde bibliotheekpas kunt betalen. Naast het betalen in de bibliotheek heb je ook de mogelijkheid vanuit thuis je leengeld te betalen en je bibliotheekpas op te waarderen met behulp van de iDEAL service op onze website.  

Top