• 12 dec 2022
Vrijwilliger in beeld - Marianne Jagers

Vrijwilliger in beeld - Marianne Jagers

  • 12 dec 2022
Graag wil ik mij even voorstellen, mijn naam is Marianne en wilde graag wat invulling geven aan mijn leven.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Ik ben opzoek gegaan naar een vrijwilligersbaan waarin ik iets voor kinderen kon betekenen en kwam toen uit bij SCHUNCK. Hier lees ik  als vrijwilligster voor aan kindjes van 0 tot 4 jaar. En dat bevalt mij super. De kindjes zijn super en ook het contact met de de moeders loopt heel goed en voelt vertrouwd. Ik lees nu al bijna een jaar met veel plezier voor en heb ook gemerkt dat ik met meerdere kindjes een vertrouwensband heb opgebouwd, of ben aan het opbouwen. Wat heel bijzonder is voor mij, maar ook voor de kindjes.  

Het voorlezen brengt mij telkens weer bijzondere momenten. Natuurlijk moeten nieuwe kindjes altijd eerst even aan mij of aan de bieb wennen. Maar al snel luisteren ze volle aandacht naar mijn verhaal of zingen of dansen we samen. En dan ineens kruipen ze soms heel vertrouwd gezellig bij mij op schoot. Een andere keer verrast een kindje me spontaan met een tekening en een keer werd ik door twee kindjes en hun mamma's met een prachtig boeket rozen verrast. Als bedankje voordat ik met vakantie ging. Dat was voor mij een enorm speciaal en bijzonder moment. Enorm lief en ontroerend. 

Bloemen Marianne Jagers.jpg

En dan hoor ik van een kindje dat in december de groep gaat verlaten en naar de kleuterschool gaat: "ik ga jouw missen".  Hier word je toch week van? Zo bijzonder en echt. 

Vrijwilliger worden geeft wat structuur in je leven en je hebt weer iets om naar toe te leven, zeker als je alleen bent. Ik ben blij met mijn collega's, die mij accepteren zoals ik ben. We helpen elkaar en leren van elkaar. 

vrijwilliger, wat voor jou?

Heb je hart voor de bibliotheek en lijkt het je leuk om in het bibliotheekwezen aan de slag te gaan? Laat het ons weten! Wij zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die ons team willen versterken in diverse vrijwilligersfuncties binnen de bibliotheek.

Meer weten over of onderdeel worden van deze poule fantastische mensen!?

 Bekijk onze vrijwilligersfuncties

     BLOG: Vrijwilliger in beeld     

E-mail ons voor meer informatie

Top