• 01 nov 2022
Vrijwilliger in beeld - Loes Steens

Vrijwilliger in beeld - Loes Steens

  • 01 nov 2022
Ik heb het altijd al leuk gevonden om iedereen te helpen met digitale vraagstukken.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Hallo! Mijn naam is Loes Steens, 25 jaar oud en ik doe sinds 2 jaar vrijwilligerswerk bij SCHUNCK. Ik ben hier terecht gekomen via mijn werk bij Cubiss. Cubiss is de provinciale ondersteuningsinstelling die de bibliotheken in Limburg en Noord-Brabant ondersteunt. Als vrijwilliger zijn mijn werkzaamheden erg gevarieerd. Zo houd ik mij bezig met basisvaardigheden, digitale geletterdheid & mediawijsheid.

Zelf ben ik echt een uitzoeker. Belastingaangifte doen? Zoek ik uit. Inschrijven bij de woningbouwvereniging? Zoek ik uit. Voordeligste zorgverzekering? Zoek ik uit. Daarom ben ik in mijn omgeving ook degene die ze opzoeken als ze ergens niet uitkomen.

Ik heb het altijd al leuk gevonden om iedereen te helpen met digitale vraagstukken. De cursus Klik & Tik past daar dus perfect bij. Deelnemers volgen namelijk niet altijd braaf de cursus... Ze hebben ook gerelateerde vragen zoals: 'hoe werkt dat internetbankieren eigenlijk?', en 'Ik krijg steeds mailtjes dat er berichten klaarstaan in mijn patiëntenportaal van het ziekenhuis. Wat moet ik daarmee?'. Hier kan ik helaas niet altijd bij helpen, i.v.m. privacy gevoelige informatie. Wel probeer ik altijd uit te leggen hoe het werkt, zodat ze het thuis zelf kunnen.

Naast het stukje inhoud, is het ook gewoon heel gezellig. Zo help ik een heel leuk echtpaar, zie foto. Ze zijn heel enthousiast, leergierig en hebben een goed gevoel voor humor. Zo'n fijne sfeer maakt dat dit werk niet als werk voelt. 

Het vrijwilligerswerk zou ik iedereen aanraden. Buiten dat het gezellig is en voldoening geeft, kun je mensen echt verder helpen. Zeker in deze gedigitaliseerde samenleving.

vrijwilliger, wat voor jou?

Heb je hart voor de bibliotheek en lijkt het je leuk om in het bibliotheekwezen aan de slag te gaan? Laat het ons weten! Wij zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die ons team willen versterken in diverse vrijwilligersfuncties binnen de bibliotheek.

Meer weten over of onderdeel worden van deze poule fantastische mensen!?

 Bekijk onze vrijwilligersfuncties

     BLOG: Vrijwilliger in beeld     

E-mail ons voor meer informatie

Top