• 04 apr 2022
Vrijwilliger in beeld - Tonneke Vogelaar

Vrijwilliger in beeld - Tonneke Vogelaar

  • 04 apr 2022
Mijn naam is Tonneke  Vogelaar, ik ben 70 jaar jong en werk als gastvrouw in de Bibliotheek Heerlerheide.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Boeken en bibliotheek hebben mij altijd aangetrokken, als kind speelde ik al bibliotheekje, inclusief stempel en uitleenkaarten. Ongeveer 25 jaar heb ik gewerkt voor de mediatheek van het Grotius college, aanvankelijk als vrijwilliger de laatste 15 had ik de leiding over de mediatheek. Na mijn pensioen bleef het bibliotheekwezen mij trekken en ben ik als vrijwilliger begonnen bij SCHUNCK Bibliotheek Heerlerheide.  Boeken lezen is een grote hobby van mij en ik vind het heel leuk om leners van de bibliotheek boeken aan te kunnen bevelen en met hen over boeken te praten. 

Op school heb ik mij altijd ongerust gemaakt over het leesniveau van de leerlingen en heb ik veel aan leesbevordering gedaan. Daarom vind ik het des te leuker om dit nu weer op te pakken bij de jonge leners en proberen hen te stimuleren te lezen. 

Het werken in de bibliotheek is zeer divers en soms levert dat grappige situaties op. Ik was een keer mijn hoortoestellen vergeten in te doen en een heer vroeg naar luierzakjes. Ik dacht direct dit zal toch wel iets anders zijn wat hij bedoelde. Maar gelukkig zei een collega direct waar ik de zakjes kon vinden, ik had nog nooit gehoord dat we die in de bibliotheek hebben. Zo leer ik steeds weer wat bij op de vrijdagmiddag in de bibliotheek.  

Kortom het inruimen van de boeken, het afhandelen van de reserveringslijsten en het contact met de bezoekers is altijd even leuk. En ik kan het iedereen van harte aanbevelen. 

vrijwilliger, wat voor jou?

Heb je hart voor de bibliotheek en lijkt het je leuk om in het bibliotheekwezen aan de slag te gaan? Laat het ons weten! Wij zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die ons team willen versterken in diverse vrijwilligersfuncties binnen de bibliotheek.

Meer weten over of onderdeel worden van deze poule fantastische mensen!?

 Bekijk onze vrijwilligersfuncties

     BLOG: Vrijwilliger in beeld     

E-mail ons voor meer informatie

Top