• 28 jan 2022
Vrijwilliger in beeld - Simone Simon

Vrijwilliger in beeld - Simone Simon

  • 28 jan 2022
Sinds ik aan het begin van dit schooljaar in contact ben gekomen met de VoorleesExpress, mag ik wekelijks voorlezen bij een gezin dat zich hiervoor heeft aangemeld.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Voor mijn opleiding Logopedie, die ik volg op Zuyd Hogeschool in Heerlen, is het belangrijk dat ik wat ervaring opdoe in het stimuleren van de taalontwikkeling. Er leek mij geen leukere manier om dat te doen dan me aan te melden als vrijwilligster bij de VoorleesExpress.

Zelf ben ik dol op (voor)lezen en het is dan ook iedere week weer een feestje om leuke biebboeken uit te zoeken en met het gezin aan de slag te gaan. Zowel moeder en dochter zijn zeer enthousiast en genieten zichtbaar van het voorlezen. Dit doet mij ontzettend goed en het is dan ook heel dankbaar ‘werk’. Het opbouwen van een band met het gezin is een mooi proces en iets voor deze mensen kunnen betekenen maakt mij persoonlijk heel blij.

Het meisje waar ik nu bij mag voorlezen zit in groep 3 en begint nu zelf ook steeds beter te lezen, het is prachtig om onderdeel uit te maken van dit proces en zowel haar als moeder wekelijks vooruit te zien gaan. Moeder en ik kijken samen hoe we het voorlezen het beste vorm kunnen geven en dit gaat steeds beter. Ook op school is een duidelijke vooruitgang zichtbaar maar het allerbelangrijkste is toch wel dat het leesplezier bij moeder en dochter zo groot is geworden. Samen lezen is iets waar ze veel plezier aan zijn gaan beleven en dat is prachtig om te zien.  

vrijwilliger, wat voor jou?

Heb je hart voor de bibliotheek en lijkt het je leuk om in het bibliotheekwezen aan de slag te gaan? Laat het ons weten! Wij zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die ons team willen versterken in diverse vrijwilligersfuncties binnen de bibliotheek.

Meer weten over of onderdeel worden van deze poule fantastische mensen!?

 Bekijk onze vrijwilligersfuncties

     BLOG: Vrijwilliger in beeld     

E-mail ons voor meer informatie

Top