• 10 dec 2021
Vrijwilliger in beeld - Mieke Bus

Vrijwilliger in beeld - Mieke Bus

  • 10 dec 2021
Vrijwilliger Taalcafé met een enorme bewondering voor onze gasten.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Mijn naam is Mieke Bus. Ik ben 65 jaar, woon met mijn man in Hoensbroek Wij hebben samen een volwassen dochter, die niet meer thuis woont Ik ben 4 jaar geleden gestopt met werken in de psychogeriatrie. Sinds 4 jaar ben ook ik vrijwilligster in het Taalcafé in Hoensbroek.  

In het begin vond ik dit best zwaar omdat mijn (onze) voorgangster René een kei was is het vorm geven van het Taalcafé. Samen met mijn collegae gaat dit ons steeds beter af en beleven wij hier ook veel plezier aan.  

We doen zoveel mogelijk samen, bedenken thema’s en creëren ook de mogelijkheid om hiervan af te wijken, als gasten zelf dingen vragen die zij interessant vinden. 

Ik er eigenlijk nooit zo bij stilgestaan hoe moeilijk de Nederlandse taal is en realiseer ik me steeds meer hoe zwaar het voor anderstaligen moet zijn. Ik heb dan ook een enorme bewondering voor onze gasten. 

vrijwilliger, wat voor jou?

Heb je hart voor de bibliotheek en lijkt het je leuk om in het bibliotheekwezen aan de slag te gaan? Laat het ons weten! Wij zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die ons team willen versterken in diverse vrijwilligersfuncties binnen de bibliotheek.

Meer weten over of onderdeel worden van deze poule fantastische mensen!?

Bekijk onze vrijwilligersfuncties

    BLOG: Vrijwilliger in beeld     

E-mail ons voor meer informatie

Top