• 13 mrt 2023
Vrijwilliger in beeld - Martin van Roon

Vrijwilliger in beeld - Martin van Roon

  • 13 mrt 2023
Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Martin van Roon, vrijwilliger bij het Taalcafé Heerlerbaan. Ik ben 70+ en sinds een jaar of vijf vrijwilliger.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Na jarenlang in het onderwijs gewerkt te hebben, ben ik na mijn pensionering op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Alleen maar thuis zitten is immers ook niet alles. Dus zocht ik verschillende vrijwilligers posities. Dat zijn er inmiddels drie! Naast het Taalcafé werk ik als vrijwilliger bij Schuldhulpmaatje Heerlen en als secretaris bij de SBOH (buurtvereniging Heerlerbaan). 

Het vrijwilligerswerk bevalt me uitstekend. Vooral de contacten met mensen van allerlei nationaliteiten zijn bijzonder. Je bent niet alleen met de Nederlandse taal bezig, maar je leert ook veel over de cultuur van deze mensen. Je weet nooit welke mensen naar het Taalcafé komen.  

Dat is erg verfrissend en maakt iedere dag anders.  

De deelnemers zijn zeer te spreken over het Taalcafé en komen dan ook regelmatig langs. Niet alleen om zich verder te verdiepen in de Nederlandse taal, maar ook om gezellig met elkaar te praten. Dit geeft mij veel voldoening en het maakt het vrijwilligerswerk zinvol. Leuk vond ik een gesprek met een Turkse man over wat 'een vrijwilliger' is. Na een uitleg van mij zei hij dat dit wel heel bijzonder was. In Turkije hadden ze zoiets niet. Wel burenhulp maar geen vrijwilligerswerk. Als ik voldoende Nederlands kan en werk heb, dan word ik zeker ook vrijwilliger, was zijn conclusie. 

Iedereen zou eens na moeten denken over vrijwilliger worden. Het hoeft niet per se in het Taalcafé (dat mag natuurlijk wel), maar er zijn tal van activiteiten waar hulp hard nodig is. Niet alleen je medemens is hier blij mee, maar het geeft jezelf veel plezier. 

vrijwilliger, wat voor jou?

Heb je hart voor de bibliotheek en lijkt het je leuk om in het bibliotheekwezen aan de slag te gaan? Laat het ons weten! Wij zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die ons team willen versterken in diverse vrijwilligersfuncties binnen de bibliotheek.

Meer weten over of onderdeel worden van deze poule fantastische mensen!?

 Bekijk onze vrijwilligersfuncties

     BLOG: Vrijwilliger in beeld     

E-mail ons voor meer informatie

Top