• 28 jan 2022
Vrijwilliger in beeld - Mandy van der Veeke

Vrijwilliger in beeld - Mandy van der Veeke

  • 28 jan 2022
Het is heel fijn om iets te doen voor de medemens en ook heel belangrijk om even wat anders om handen te hebben.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Mijn naam is Mandy van der Veeke en ik ben 45 jaar jong. Ik heb 2 eigen kinderen en 1 bonusdochter. Justin van 21 jaar, Joy van 17 jaar en Amber van 17 jaar. Ik heb een relatie met een lieve man, hij heet Ramón en wordt dit jaar 50. En we hebben een Shitzu, Luna van 12 jaar. Verder vind ik lezen erg fijn, lekker op de bank in alle rust met een heerlijke kop thee. Fietsen en wandelen doe ik ook heel graag.

Ik ben heel blij dat ik vrijwilliger ben bij SCHUNCK. Af en toe even onder de mensen zijn en een praatje maken. 

Ik werk als vrijwilliger bij Klik en Tik, bij het Taalcafé en vanaf maart dit jaar ga ik voorlezen bij onze ouderen in Zorgcentrum Ter Eyck. Het is heel fijn om wat te doen voor de medemens en ook heel belangrijk om even wat anders om handen te hebben. Dit werk vind ik erg leuk.

Wanneer je me vraagt welke taak ik nu het leukst vind, kan ik niet goed kiezen. Bij Klik en Tik zie ik elke week vrolijke gezichten. Iedereen maakt graag een praatje en het is altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten.

Wat ik vooral leuk vind bij het Taalcafé zijn de verhalen van de mensen die vanuit het buitenland hier zijn komen wonen. Zo leer je eens wat over andere culturen. Hoe het er in een ander land aan toe gaat. Dat zijn vaak mooie en soms ook droevige verhalen, bijvoorbeeld wanneer zij hun vaderland noodgedwongen moesten verlaten

Het leuke aan het Taalcafé vind ik, dat we met verschillende talen aan één tafel zitten. Als er een iemand niet begrijpt wat er gezegd wordt, is de bereidheid om elkaar te helpen enorm groot. Ondanks dat niet alle deelnemers de Nederlandse taal goed spreken of begrijpen. Je ziet vriendschappen ontstaan tussen de mensen. En wat is er nou leuker dan dat?

Het is dankbaar en leuk werk. Je leert verschillende soorten mensen kennen, met allemaal een verschillende achtergrond. Ze willen allemaal een praatje met je maken. De wereld zit vol verhalen en het is erg leuk om er een beetje van mee te krijgen. En je ziet mensen opbloeien als ze nieuwe dingen leren kennen of een andere taal. Heel fijn om deze mensen te helpen. 

Het is heel leuk om jullie allemaal te leren kennen en met jullie te mogen samenwerken . Laten we er weer een leuk en vooral een gezellig nieuw jaar van maken. Tot snel!! 

vrijwilliger, wat voor jou?

Heb je hart voor de bibliotheek en lijkt het je leuk om in het bibliotheekwezen aan de slag te gaan? Laat het ons weten! Wij zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die ons team willen versterken in diverse vrijwilligersfuncties binnen de bibliotheek.

Meer weten over of onderdeel worden van deze poule fantastische mensen!?

 Bekijk onze vrijwilligersfuncties

     BLOG: Vrijwilliger in beeld     

E-mail ons voor meer informatie

Top