• 26 apr 2022
Vrijwilliger in beeld - Lynn Vriese

Vrijwilliger in beeld - Lynn Vriese

  • 26 apr 2022
Voor de 'VoorleesExpress' lees ik voor, bij een gezin waar dyslexie een rol speelt.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Hoi, ik ben Lynn. Ik ben 18 jaar en zit nu in mijn eerste studiejaar van de opleiding logopedie van Zuyd Hogeschool. In mijn vrije tijd werk ik als vakkenvuller in de supermarkt. Een paar van mijn hobby’s zijn lezen, muziek luisteren, afspreken met vrienden en keyboard spelen.

Het vrijwilligerswerk dat ik bij SCHUNCK doe is binnen het project de 'VoorleesExpress'. De naam verraadt het eigenlijk wel al een beetje. Het houdt in dat ik ga voorlezen. Dat doe ik bij een gezin waar dyslexie een rol speelt. Je gaat dan interactief voorlezen, spelletjes spelen en zelfs filmpjes kijken om de Nederlandse taal te verbeteren. Mij bevalt het erg goed. Ik heb een heel leuk gezin waar ik graag kom.

Ik vind het leuk om de kinderen te stimuleren om met taal bezig te zijn en manieren te bedenken om het voor hen nog leuker te maken.

Na een aantal keer voorlezen, pakte het kind zelf het boekje dat ik had meegenomen en vertelde ze zelf wat zij dacht dat er stond aan de hand van de plaatjes. Dit vond ik zó leuk om te zien, want dan weet ik ook dat ik het goed heb gedaan. Ook stelde ik tijdens het verhaal vragen tussendoor aan de hand van de plaatjes. Dit ging ze na een tijdje ook zelf doen. Bijvoorbeeld zelf tellen hoeveel bijen er zijn of zelfs al die vragen aan mij stellen.

Ik vind de 'VoorleesExpress' wel een aanrader. Je leert je snel aan te passen aan situaties en je leert nieuwe dingen te bedenken. Ook leer je ervan hoe je het voorlezen het beste kan aanpakken en hoe je de ouders erbij kunt betrekken. Want, elk kind en gezin is anders! 

Als tip wil ik jullie graag meegeven om vooral jezelf te zijn en proberen je zo goed mogelijk aan te passen aan situaties.


vrijwilliger, wat voor jou?

Heb je hart voor de bibliotheek en lijkt het je leuk om in het bibliotheekwezen aan de slag te gaan? Laat het ons weten! Wij zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die ons team willen versterken in diverse vrijwilligersfuncties binnen de bibliotheek.

Meer weten over of onderdeel worden van deze poule fantastische mensen!?

 Bekijk onze vrijwilligersfuncties

     BLOG: Vrijwilliger in beeld     

E-mail ons voor meer informatie

Top