• 28 jan 2022
Vrijwilliger in beeld - Lonne Vinken

Vrijwilliger in beeld - Lonne Vinken

  • 28 jan 2022
Gastvrouw in de bieb: je komt me tegen op de woensdagmiddag. Ik help je dan graag met het juiste boek.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Graag stel ik mijzelf even voor: ik ben Lonne, 23 jaar en kom uit Kerkrade. Eind 2021 ben ik begonnen met vrijwilligerswerk als gastvrouw in het glaspaleis, op de woensdagmiddag.

Ik heb lezen altijd al heel leuk gevonden en dat maakt het dan ook extra leuk om in de bibliotheek bezig te zijn.

Ondanks dat het wekelijks verschilt qua drukte is er wel altijd iets te doen. Er zijn altijd wel boeken om in te ruimen, zeker op de derde etage bij de kinderboeken. Daar is op de woensdagmiddag altijd wel iets te doen. Ik vind het ook leuk om mensen te kunnen helpen als er even iets niet lukt of als ze iets niet kunnen vinden.  

 Ik heb me georiënteerd op vrijwilligerswerk. Ik heb een affiniteit met lezen en voor bezoekers van de bibliotheek zoeken naar het juiste boek vind ik heel waardevol om te doen. Dat geeft me plezier en voldoening. Je bent onder de mensen en kunt iets betekenen. Het is voor mij ook heel fijn geweest dat ik door iedereen vanaf het begin meteen warm werd ontvangen, je voelt je dan meteen thuis. Ik hoop dan ook dat ik nog lang als gastvrouw in de bieb actief mag zijn.

vrijwilliger, wat voor jou?

Heb je hart voor de bibliotheek en lijkt het je leuk om in het bibliotheekwezen aan de slag te gaan? Laat het ons weten! Wij zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die ons team willen versterken in diverse vrijwilligersfuncties binnen de bibliotheek.

Meer weten over of onderdeel worden van deze poule fantastische mensen!?

 Bekijk onze vrijwilligersfuncties

     BLOG: Vrijwilliger in beeld     

E-mail ons voor meer informatie

Top