• 28 jan 2022
Vrijwilliger in beeld - Karin Baburek

Vrijwilliger in beeld - Karin Baburek

  • 28 jan 2022
Graag wil ik mij even voorstellen: Mijn naam is Karin Baburek. Ik ben actief als taalvrijwilliger bij het Taalcafé.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Mijn vader was een gastarbeider in Nederland en afkomstig uit Praag. Op jonge leeftijd ging hij hier in Nederland werken. Ik spreek de Tsjechische taal niet. In de blindenbibliotheek in Nijmegen ben ik werkzaam geweest om tijdschriften en boeken in een brailleschrift te verwerken. Ik ben in Heerlen komen wonen in het huis van mijn vader. Hier heb ik bij de Open Universiteit als tekstverwerker gewerkt. Momenteel werk ik als vrijwilliger bij het Taalcafé bij SCHUNCK Bibliotheek Glaspaleis. 

Ik help de deelnemers bij het Taalcafé met het praten in de Nederlandse taal. 

Actief zijn als taalvrijwilliger vind ik fantastisch. Ik vind het heel mooi om de deelnemers van het Taalcafé de Nederlandse taal over te brengen en te helpen met het schrijven. Het geeft me veel voldoening. We praten over verschillende onderwerpen, de deelnemers komen met diverse onderwerpen waar ze over willen praten. En dat maakt het bezig zijn bij het Taalcafé zo verassend en steeds weer anders. 

Zo is het Taalcafé er voor iedereen die de Nederlandse taal beter wil leren lezen en begrijpen!  

Samen met andere vrijwilligers, die dezelfde affiniteit hebben als mij, dragen we een steentje bij aan het oefenen van de Nederlandse taal. Elke woensdagochtend starten we met een werkoverleg en helpen we bij het Taalcafé. Anderen helpen met de taal zie ik als een voorrecht om te mogen doen. Ervaringen delen en anderen op weg helpen geeft me veel voldoening. Hier word ik heel blij van. Ik verheug me steeds op de woensdagochtend. 

Heel interessant vind ik de kennismaking met de deelnemers uit andere landen. Zo leer ik mensen uit Syrië kennen. We praten over gewoontes en tradities. Ik raak meer bekend met deze cultuur en dat vind ik heel waardevol. De samenwerking met iedereen bij het Taalcafé vind ik voor mezelf heel inspirerend. Ik werk met heel veel plezier als taalvrijwilliger bij SCHUNCK en kan het ten zeerste aanbevelen. 

vrijwilliger, wat voor jou?

Heb je hart voor de bibliotheek en lijkt het je leuk om in het bibliotheekwezen aan de slag te gaan? Laat het ons weten! Wij zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die ons team willen versterken in diverse vrijwilligersfuncties binnen de bibliotheek.

Meer weten over of onderdeel worden van deze poule fantastische mensen!?

 Bekijk onze vrijwilligersfuncties

     BLOG: Vrijwilliger in beeld     

E-mail ons voor meer informatie

Top