• 26 apr 2022
Vrijwilliger in beeld - Janna Amesz

Vrijwilliger in beeld - Janna Amesz

  • 26 apr 2022
Ik ben Janna Amesz eerstejaars student van de opleiding logopedie bij Hoge school Zuyd. Ik ben 18 jaar. Ik ben vrijwilliger bij SCHUNCK voor de voorleesexpres.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Iedere woensdagmiddag ga ik naar een gezin waar ik met een meisje van vier jaar en haar ouders aan de slag ga om het voorlezen in het gezin te bevorderen. Dat doe ik door zelf met het kind te lezen, gebruik te maken van de online Padlet van SCHUNCK, thema gericht een activiteitje te doen en bij dit alles de ouders te betrekken.

Ik vind dit erg leerzaam en leuk om te doen. Ik leer het juist inschatten van het taalniveau bij kinderen, hierbij gericht taalaanbod aan te bieden door middel van geschikte boeken, ouders motiveren en betrekken bij het voorlezen. Daarnaast is mijn voorleeskind altijd enthousiast als ik kom en dat is natuurlijk extra motiverend.

Toen mijn voorleeskind vier jaar werd heb ik het thema 'feest' behandeld. Ik heb een leesboek meegenomen over 'verjaardag vieren' en aansluitend hebben we een eierkoek versierd voor haar verjaardag. Ook bij een aansluitende activiteit bied ik extra taal aan en laat ik woorden terugkomen die we in het verhaal gelezen hebben.

Janna Amesz4.jpg Janna Amesz2.jpg

Ik raad anderen ook aan om vrijwilliger te worden, omdat je met een kleine tijdsinvestering andere mensen kunt helpen! Daarnaast geeft het een goed gevoel én is het leuk om te doen. Mede vrijwilligers geef ik als tip mee dat het voor de concentratie van het kind absoluut van meerwaarde is om een bijpassende activiteit aan te bieden. En er zelf vooral ook van te genieten!


vrijwilliger, wat voor jou?

Heb je hart voor de bibliotheek en lijkt het je leuk om in het bibliotheekwezen aan de slag te gaan? Laat het ons weten! Wij zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die ons team willen versterken in diverse vrijwilligersfuncties binnen de bibliotheek.

Meer weten over of onderdeel worden van deze poule fantastische mensen!?

 Bekijk onze vrijwilligersfuncties

     BLOG: Vrijwilliger in beeld     

E-mail ons voor meer informatie

Top