• 10 dec 2021
Vrijwilliger in beeld - Janine Berger

Vrijwilliger in beeld - Janine Berger

  • 10 dec 2021
Hoi ik ben Janine en ik ben sinds begin 2019 gastvrouw op de locatie Heerlerbaan.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Ik ben mijn leven lang dol geweest op de bibliotheek en ben zolang ik mij kan herinneren lid geweest. Vroeger als kind in Mariarade Hoensbroek en vervolgens in elke woonplaats waar ik heen verhuisde. Dat zijn er wel zeker vijf in totaal geweest. Bijna 20 jaar geleden verhuisde ik naar België en was ik zelfs een tijd lid in zowel Lanaken als in Maastricht. 

De bieb is nog steeds als een snoepwinkel. Heerlijk neuzen tussen alle boeken, kijken welke nieuwe aanwinsten er zijn en even alles om je heen vergeten. Dus toen ik een oproep voor vrijwilligerswerk in een bibliotheek voorbij zag komen wist ik direct dat dit was wat ik wilde. 

Ik had er ooit mijn beroep van willen maken maar koos uiteindelijk voor maatschappelijk werk. Dus nu kwam deze wens alsnog uit. En ik moet zeggen, ik doe het nog steeds met veel plezier. Op het moment dat ik op woensdagmiddag de bieb binnenstap, ben ik even alle sores vergeten. Ik heb een fulltime baan bij de reclassering, dus dat is af en toe best wel stressvol en neemt veel verantwoordelijkheid met zich mee. In de bieb kan ik dat helemaal loslaten en hoef ik me niet met andermans problemen bezig te houden. Het is letterlijk ont-stressen en me alleen maar bezig houden met leuke dingen. Deze combi werkt voortreffelijk en daar was het mij ook om te doen. 

Janine Berger Vrijwilliger SCHUNCK.jpg

Wat het helemaal leuk maakt is dat ik nu ook een kijkje kan nemen in een andere organisatie en veel nieuwe mensen leer kennen. Van inruimen van boeken tot reserveringslijsten afhandelen en de contacten met de klanten, het is allemaal even leuk. Mensen uit mijn omgeving zeggen vaak tegen me ‘Waar jij zin in hebt! Om naast je werk ook nog vrijwilligerswerk te doen. Maar dat is het hem nu juist, het voelt niet als werk, dus is het ook geen gevoel van ‘moeten’. Ik hoop nog lang mijn rol als gastvrouw te kunnen vervullen en deel uit te kunnen maken van deze club leuke en enthousiaste collega’s. 

vrijwilliger, wat voor jou?

Heb je hart voor de bibliotheek en lijkt het je leuk om in het bibliotheekwezen aan de slag te gaan? Laat het ons weten! Wij zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die ons team willen versterken in diverse vrijwilligersfuncties binnen de bibliotheek.

Meer weten over of onderdeel worden van deze poule fantastische mensen!?

 Bekijk onze vrijwilligersfuncties

     BLOG: Vrijwilliger in beeld     

E-mail ons voor meer informatie

Top