• 04 apr 2022
Vrijwilliger in beeld - Francis Verreck-Coolen

Vrijwilliger in beeld - Francis Verreck-Coolen

  • 04 apr 2022
Francis deelt graag een verhaal van een van haar bieb-leden die zij de boeken aan huis brengt:

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

"Ik ga steeds naar een mevrouw toe, één keer per drie weken. Je merkt wel dat ze achteruit gaat. Zowel fysiek als mentaal. Ze zegt zelf ook dat ze zich minder kan concentreren. Dan lukt het haar niet om alle boeken te lezen. Maar dan geef ik aan: ‘boeken die u wilt houden laat ik daar’. Ik merk dat ze het nog steeds leuk vindt om te praten over ditjes en datjes. En ze wil perse warme chocomel voor mij maken. 

Onlangs hadden we een leuk moment: Ze was jarig geweest en ik had als cadeautje bloedworst meegenomen. Bij eerdere bezoekjes had ze verteld hoe lekker ze dat vond, maar dat haar hulp dat nooit meenam uit de winkel. Ondanks dat ze het wel op het lijstje schreef. Dus ik dacht: laat ik dat nou cadeau doen. Nou, je had haar reactie moeten zien! Onbetaalbaar. Nog voordat ik weer thuis was had ze me al gebeld om te vertellen hoe heerlijk het haar had gesmaakt. Mijn hele dag was goed en ik word er nog steeds blij van als ik eraan denk. Dus wat mij betreft blijf ik deze dame nog heel lang bezoeken, elke keer met verse boeken."

Boek aan Huis groot.jpg

vrijwilliger, wat voor jou?

Heb je hart voor de bibliotheek en lijkt het je leuk om in het bibliotheekwezen aan de slag te gaan? Laat het ons weten! Wij zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die ons team willen versterken in diverse vrijwilligersfuncties binnen de bibliotheek.

Meer weten over of onderdeel worden van deze poule fantastische mensen!?

 Bekijk onze vrijwilligersfuncties

     BLOG: Vrijwilliger in beeld     

E-mail ons voor meer informatie

Top