• 26 apr 2022
Vrijwilliger in beeld - Annemiek Triepels

Vrijwilliger in beeld - Annemiek Triepels

  • 26 apr 2022
Mijn naam is Annemiek Triepels, ik ben 54 jaar en woonachtig op de Heerlerbaan. Ik ben al 25 jaar getrouwd en moeder van twee dochters en een zoon. Mijn hobby’s zijn lezen, bakken, koken en dansen.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Ik heb het altijd erg leuk gevonden om mijn kinderen voor te lezen, dus toen er bij de bibliotheek Heerlerbaan voorleesvrijwilligers gezocht werden, heb ik mij daar direct voor aangemeld. Dit is inmiddels 15 jaar geleden. Enkele jaren geleden is er ook bij SCHUNCK in het Glaspaleis een voorleeshalfuurtje voor kinderen tot 4 jaar gestart. Elke woensdag vom 10 uur is het weer een feest om de peuters en hun ouders voor te mogen lezen uit de diverse boeken! Inmiddels heb ik een vast groepje kinderen en ken ik ook al wat namen.

De kinderen waaraan ik voorlees zijn nog erg jong en snel afgeleid, daarom zing ik vaak ook liedjes met hen, want ook dat is bezig zijn met taal. De kinderen vinden het erg leuk om hieraan mee te doen, vooral wanneer ze daarbij bewegingen kunnen maken. Daarna kun je weer verder gaan met verhaaltjes vertellen. Ook als er iets onverwachts gebeurt, moet je daarop in weten te spelen. Toen tijdens Cultura Nova een enorme octopus werd opgeblazen en er ook nog een gigantische zeester tegen de ruiten van SCHUNCK omhoog werd gehesen, moest daar natuurlijk eerst naar gekeken worden. We hebben toen nog een octopus nagedaan door met onze ruggen tegen elkaar aan te gaan staan en met onze armen te zwaaien. Dit vonden de kinderen natuurlijk erg grappig!

Je ziet ook direct of een boek bij de kinderen in de smaak valt, vaak staan ze dan naast je om maar niets van de plaatjes in het boek te missen.

Als ze je dan na afloop komen vertellen dat ze het heel leuk vonden en je een knuffel geven, kan je dag niet meer stuk!

Kortom, ik kan iedereen aanraden om voorleesvrijwilliger te worden, want niet alleen help je kinderen op deze manier bij hun taalontwikkeling, je krijgt er zelf heel veel positieve energie voor terug!


vrijwilliger, wat voor jou?

Heb je hart voor de bibliotheek en lijkt het je leuk om in het bibliotheekwezen aan de slag te gaan? Laat het ons weten! Wij zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die ons team willen versterken in diverse vrijwilligersfuncties binnen de bibliotheek.

Meer weten over of onderdeel worden van deze poule fantastische mensen!?

 Bekijk onze vrijwilligersfuncties

     BLOG: Vrijwilliger in beeld     

E-mail ons voor meer informatie

Top