• 26 apr 2022
Vrijwilliger in beeld - Annemiek Poorterman

Vrijwilliger in beeld - Annemiek Poorterman

  • 26 apr 2022
Mijn naam is Annemiek Poorterman, ik ben 42 jaar en sinds 2020 actief als vrijwilliger in het Taalcafé.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Geboren en getogen in de achterhoek, ben ik na mijn opleiding gaan reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland. Een fantastische tijd waarin ik veel gezien en geleerd heb. Eenmaal terug in Nederland ben ik in Dierenpark Amersfoort gaan werken als dierenverzorgster en in 2005 ben ik voor mijn werk in GaiaZoo verhuisd naar Kerkrade. Na 17 jaar zwaar werk, had mijn lichaam er geen zin meer in en moest het roer om.

Iets met natuur, educatie, mensen, dat leek mij leuk. Maar wat en hoe en welke doelgroep, geen idee. Dus ben ik op verschillende plekken vrijwilligerswerk gaan doen. Zo ben ik ook bij het Taalcafé gekomen. Een hele leuke doelgroep, veel verschillende culturen en talen die allemaal samenkomen om de Nederlandse taal en cultuur beter te leren kennen. Samen praten we over tradities en feestdagen in Nederland, maar ook in de landen van de deelnemers. Hoe worden huwelijken gevierd in al die verschillende landen? Wat is koningsdag? Wat zijn oliebollen en nonnevotten? Soms oefenen we ook gewoon losse woorden en zo kom je er dan achter dat wij een strik in een schoenveter of een strik in het haar gewoon “strik” noemen, terwijl elders er al 3 verschillende haarstrikken zijn, die ook echt een andere naam hebben. Dat geeft mooie discussies want: 

"Een strik in een schoenveter is toch ook echt iets heel anders!! Daar kun je toch echt niet hetzelfde woord voor gebruiken?!"

Inmiddels heb ik een nieuwe baan gevonden als publieksmedewerker in het Discovery museum en ga ik als vrijwilliger bij SCHUNCK helpen een nieuw project op te zetten; taalondersteuning in het gezin. Super leuke nieuwe uitdagingen!

Annemiek Poorterman3.jpg


vrijwilliger, wat voor jou?

Heb je hart voor de bibliotheek en lijkt het je leuk om in het bibliotheekwezen aan de slag te gaan? Laat het ons weten! Wij zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die ons team willen versterken in diverse vrijwilligersfuncties binnen de bibliotheek.

Meer weten over of onderdeel worden van deze poule fantastische mensen!?

 Bekijk onze vrijwilligersfuncties

     BLOG: Vrijwilliger in beeld     

E-mail ons voor meer informatie

Top