• 22 mei 2021
Vrijwilliger in beeld – Monique Schijns

Vrijwilliger in beeld – Monique Schijns

  • 22 mei 2021
"Vrijwilligerswerk is een mooie gelegenheid om uit te proberen wat er bij je past."

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Even voorstellen..

Mijn naam is Monique Schijns, ik ben 57 jaar en ik woon samen met mijn man en dochter in Brunssum. Onze zoon is inmiddels volwassen en woont niet meer thuis.
Na 34 jaar bij een financiële instelling gewerkt te hebben kreeg ik 2 jaar geleden de mogelijkheid om iets anders te gaan doen. Ik was vanuit mijn werk altijd gewend om veel telefonisch contact met mensen te hebben. Nu wilde ik het anders aanpakken. Met al mijn ervaring wilde ik iets betekenen voor mensen die hulp nodig hadden.  

Vrijwilligerswerk is een mooie gelegenheid om uit te proberen wat er bij je past. 

Door een vriendin kreeg ik de tip om contact op te nemen met SCHUNCK en de organisatoren van het Taalcafé. Hier waren nieuwe mensen altijd welkom. 

Monique Schijns.JPG

Taalcafé Heerlerheide

Zo ben ik bij het Taalcafé Heerlerheide terecht gekomen. Na een paar keer meegedraaid te hebben was ik zo enthousiast dat ik graag wilde blijven. Ik was diep onder de indruk van de activiteiten die er georganiseerd werden om de deelnemers kennis te laten maken met ons land. Het meedoen met taal, lezen, spelletjes of wandelen , ik wilde heel graag mijn steentje bijdragen. Inmiddels ben ik al 1,5 jaar aan het Taalcafé verbonden en officieel vrijwilligster. Ik vind het iedere keer weer een mooie ervaring hoe dankbaar en vooral enthousiast de deelnemers zijn. De Nederlandse taal is ontzettend moeilijk. Dat maakt het zo speciaal. Iedereen heeft ook zijn eigen verhaal waarom hij of zij naar Nederland gekomen is. Hierdoor kreeg ik nog meer energie om de mensen te willen helpen.                                                                                                                                                                     

Gelukkig is de opkomst in Heerlerheide grootHet is een super sociale groep en men kan het goed met elkaar vinden. Tijdens de lockdown heb ik een tijdje meegedaan aan het Online Taalcafè . Dat was voor een korte tijd een prima oplossing maar op den duur merkte ik dat ik toch het fysieke contact ging missen. Hierin was ik gelukkig niet de enige. 

Groot was dan ook de vreugde toen we te horen kregen dat we elkaar fysiek weer mochten ontmoeten in de bibliotheek. Elke keer proberen we een thema te behandelen. Daaruit ontstaan dan altijd de leukste en mooiste gesprekken. Ik leer hier iedere keer weer van. Natuurlijk kan ik het allemaal niet in mijn eentje bij het Taalcafé . Ik heb een leuke groep collega -vrijwilligers waar ik het samen mee mag organiseren. Iedere week opnieuw verheug ik me om iedereen te zien.  

Daar ben ik heel dankbaar voor.  

vrijwilliger, wat voor jou?

Heb je hart voor de bibliotheek en lijkt het je leuk om in het bibliotheekwezen aan de slag te gaan? Laat het ons weten! Wij zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die ons team willen versterken in diverse vrijwilligersfuncties binnen de bibliotheek.

Meer weten over of onderdeel worden van deze poule fantastische mensen!?

 Bekijk onze vrijwilligersfuncties

     BLOG: Vrijwilliger in beeld     

E-mail ons voor meer informatie

Top