• 22 sep 2021
Vrijwilliger in beeld – Linda Wingen

Vrijwilliger in beeld – Linda Wingen

  • 22 sep 2021
Graag wil ik mij voorstellen. Ik ben Linda Wingen en ben sinds januari 2019 Gastvrouw op de vestiging Heerlerbaan. Ik heb gekozen voor de dinsdagochtend, omdat mij verteld werd dat er dan van alles te doen is. En dat is zo!

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

dinsdagochtenden

Van half 10 tot 10 komt een vrijwilligster voorlezen aan peuters en kleuters. Zo leuk! / Tussen 10 uur en 12 uur is er Taalcafé en de Klik en Tik cursus. / In de Kinderboekenweek zijn er voorleesochtenden. / En ondertussen lopen de klanten in en uit. / Er gebeurt veel en het is gezellig druk. 

Dit is wat ik zoal doe op zo’n dinsdagochtend, in samenwerking met de vaste medewerkers:  

  • Allereerst wordt er koffie en thee gezet voor onszelf en de vrijwilligers die nog gaan komen.  
  • Dan werk ik de lijst met reserveringen af, zodat deze boeken met de expeditie van die dag mee kunnen gaan. Als dat gedaan is, ga ik aan de slag met het opruimen van de boeken die ingeleverd zijn. 
  • Tussendoor help ik de klanten met het innemen en uitlenen van de boeken en help ik ze zoeken naar een boek dat ze graag willen lezen en natuurlijk is er altijd tijd voor een praatje met ze.  
  • Rond een uur of 11 is er pauze en zorg ik dat er verse koffie en thee is voor de cursisten en voor de vrijwilligers.  
  • Als de cursus is afgelopen komt meestal de expeditie, dat is eigenlijk mijn favoriete tijd. Dan komen de uitgeleende en gereserveerde boeken, van verschillende filialen, maar ook de nieuwste boeken. Je leert zoveel nieuwe schrijvers kennen en je komt boeken tegen die je anders niet gezien zou hebben en dus nooit zou lezen. Ik ga dan ook nogal eens met een boek (of meerdere boeken) naar huis.  

Nu, in corona tijd, is het heel anders. Je mist de klanten en ik weet zeker dat dit wederzijds is.  

Linda Wingen.jpg

afscheid

Vanaf 17 mei stop ik als vrijwilligster bij Schunck. Ik vind dit heel jammer want het is super leuk om te doen. Het werk ga ik missen, maar het team Heerlerbaan zeer zekers. LoniIlhame en Hub hebben mij altijd het gevoel gegeven welkom te zijn en erbij te horen, ook één van het team. 

Maar ik heb de mogelijkheid gekregen om het team van de receptie van SCHUNCK tijdelijk te ondersteunen, en dit is wat ik graag wil doen, ik ga hier dan ook met veel enthousiasme en plezier aan beginnen.  

En als de tijd komt dat ik weer moet gaan, dan hoop ik dat er nog steeds een plekje vrij is voor een gastvrouw op de vestiging Heerlerbaan. 😉 

vrijwilliger, wat voor jou?

Heb je hart voor de bibliotheek en lijkt het je leuk om in het bibliotheekwezen aan de slag te gaan? Laat het ons weten! Wij zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die ons team willen versterken in diverse vrijwilligersfuncties binnen de bibliotheek.

Meer weten over of onderdeel worden van deze poule fantastische mensen!?

 Bekijk onze vrijwilligersfuncties

     BLOG: Vrijwilliger in beeld     

E-mail ons voor meer informatie

Top