• 03 nov 2020
Ruim 3.000 kinderen genieten bij SCHUNCK van een geslaagde Kinderboekenweek

Ruim 3.000 kinderen genieten bij SCHUNCK van een geslaagde Kinderboekenweek

  • 03 nov 2020
De maand oktober stond in het teken van de Kinderboekenweek, met als thema ‘En toen?’ In de SCHUNCK Bibliotheken gingen we samen met maar liefst 3.000 basisschoolkinderen terug in de tijd. Want boeken brengen geschiedenis tot leven.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

In de SCHUNCK bibliotheken ging de Kinderboekenweek, in samenwerking met Historisch Goud, feestelijk van start met een programma voor ouders en kinderen. De deelnemende kinderen gingen actief aan de slag tijdens twee workshops munten maken, en tijdens het extra voorleeshalfuurtje genoten zij van het magische verhaal van Ridder Hoen en Jonkvrouw Cecilia van Kasteel Hoensbroek.

Helaas moest het jaarlijkse Boekie-Woekie Festival wegens de aangescherpte corona-maatregelen geannuleerd worden, maar gelukkig konden 3.260 basischoolkinderen, verspreid over 6 weken, via hun school gelukkig wel een bezoek brengen aan de SCHUNCK Bibliotheken. Er werd voorgelezen en de kinderen gingen aan de slag met het uitbeelden van een historisch levend schilderij, ze gingen op zoek naar oude munten en zochten naar de herkomst van ‘oude’ stenen. Zo doken ze de geschiedenis in én maakten ze kennis met de bibliotheek.

Top