• 26 aug 2021
4 t/m 12 september Week van Lezen en Schrijven

4 t/m 12 september Week van Lezen en Schrijven

  • 26 aug 2021
SCHUNCK in actie voor het bevorderen van geletterdheid. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

In Heerlen gaat het om 16% van de volwassenen. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen. Van zaterdag 4 tot en met zondag 12 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven daarom de Week van Lezen en Schrijven. De organisatie roept heel Nederland op in actie te komen tegen laaggeletterdheid. SCHUNCK in Heerlen neemt ook dit jaar weer deel aan de themaweek.

Activiteiten

Honderden organisaties in het land vragen tijdens de Week van Lezen en Schrijven aandacht voor het bevorderen van geletterdheid door activiteiten te organiseren. Ook in Limburg zetten gemeenten, bibliotheken, scholen en bedrijven zich in om extra aandacht te schenken aan laaggeletterdheid.

Groot Stadsdictee / Burg. Roel Wever

Zo organiseert SCHUNCK op 10 september het groot stadsdictee. Speciale gast hierbij is Burgemeester Roel Wever. Wil je er live bij zijn? Geef je dan snel op. Deelnemers van elk taalvaardigheidsniveau zijn van harte welkom.

Programma-Week-Van-Lezen-en-Schrijven-2021-212x300.png

Taalcafé / Thema: Feest met Oud-Hollandse (Taal) spellen

Ook houden de bibliotheekvestigingen extra edities van het Taalcafé; ontspannen ontmoetingen vol (taal) spellen en gezelligheid. We staan voor je klaar op 4, 7, 8 en 9 september.

Voor de kleintjes / Vraag het aan Sjpruut

Op 6 en 8 september schuift aan bij vraag het aan Sjpruut. Zij geeft tips over hoe je van het voorlees moment met je kind een feestje kunt maken.

Meedoen?

Bekijk het complete programma of geef je op via taalhuis@schunck.nl of 045-577 22 00.

Top