• 02 feb 2023
Waar raakt Kunstmatige Intelligentie jouw leven? Ontdek het tijdens de AI-Parade in Maart
Still uit de documentaire Coded Bias

Waar raakt Kunstmatige Intelligentie jouw leven? Ontdek het tijdens de AI-Parade in Maart

  • 02 feb 2023
De AI-Parade reist tien maanden langs bibliotheken in heel Nederland. De organisatie hoopt zo een miljoen Nederlanders te bereiken. De parade startte in september 2022 in de Stadskamer in Zwolle. Sindsdien reist de parade door het land. In maart komt de parade naar Limburg en heeft Heerlen de eer om gaststad te zijn.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

AI (artificial intelligence, oftewel kunstmatige intelligentie) wordt vaak bestempeld als de technologie van de toekomst. Vandaag de dag is het echter ook al op verschillende manieren vervlochten met ons dagelijks leven, maar niet iedereen is zich daarvan bewust. De AI-Parade wil de kennis over kunstmatige intelligentie in Nederland te vergroten. Zo is iedereen voorbereid op een slimme toekomst en kunnen kansen die deze ontwikkeling biedt beter worden benut.

Bij SCHUNCK Bibliotheek staat de hele maand maart in het teken van kunstmatige intelligentie. Er zijn interactieve installaties, lezingen, films, creatieve activiteiten, workshops en schrijversbezoeken voor jong en oud. Centraal staan vragen als: wat is kunstmatige intelligentie? Wat merk je ervan in het gewone leven? En wat zijn de gevolgen voor de samenleving?

Bekijk het complete programma

Top