• 22 mrt 2022
Media Ukkie Dagen 2022: Swipe, stap, sprong

Media Ukkie Dagen 2022: Swipe, stap, sprong

  • 22 mrt 2022
Mediagebruik en jonge kinderen? Jazeker! Kinderen hebben recht op verhalen en die komen in verschillende vormen: met en zonder scherm. Het is aan jou om je kind vanaf jonge leeftijd in aanraking te laten komen met die verhalen: voorlezen, kijken, luisteren, spelen en doen dus.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Maar... in hoeverre kunnen media bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen? Moet dat eigenlijk? En als je media bewust wilt inzetten... hoe pak je dat aan thuis? Welke media zijn daarvoor het meest geschikt en hoe begeleid je kinderen daarbij?

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2022 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Met het thema swipe, stap, sprong geven we antwoord op vragen, zoals: kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de ‘digitale wereld’? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind?

Netwerkpartners-5-scaled 2.jpg

Landelijke webinar ‘Swipe, stap, sprong’

Heb jij vragen over het mediagebruik van jouw jonge kind? Want boekjes, tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen een klik bevinden ze zich in een andere wereld. Kinderen beleven hier veel plezier aan en het geeft ouders af en toe een moment voor zichzelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om hier wijs mee om te gaan. Begeleiding van ouders en verzorgers is nodig om ervoor te zorgen dat kinderen veilig op ontdekking kunnen gaan. Maar hoe doe je dit? En welke media zijn verantwoord voor jonge kinderen?

Meld je aan voor het (landelijk) webinar op maandag 28 maart 2022. We duiken samen met Denise Bontje (mediasmarties.nl) in het media-aanbod voor jonge kinderen. Je krijgt antwoord op vragen die je als ouder hierover kunt hebben. Ook gaan we in op een bewuste inzet van media en begeleiding van kinderen.

Via onderstaande knop kun je je aanmelden voor het landelijke webinar. LET OP, dit webinar wordt niet georganiseerd door SCHUNCK maar is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid

Meld je aan voor het webinar 'Swipe, stap, sprong

Tips voor thuis

Wil je zelf thuis op je gemak informatie opzoeken over hoe je jouw peuter of kleuter veilig online kunt laten zijn? Bekijk dan eens de website Mediasmarties.nl. Hier vind je veel betrouwbare informatie. 

Top