• 08 dec 2021
Marja Henssen: "We helpen werkgevers om taalvaardigheid van werknemers te verbeteren"

Marja Henssen: "We helpen werkgevers om taalvaardigheid van werknemers te verbeteren"

  • 08 dec 2021
Werknemers die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer. Het komt vaker voor dan je denkt. Dat is niet alleen vervelend voor de werknemer zelf, maar maakt ook een organisatie gevoeliger voor fouten. Gelukkig kun je daar als werkgever iets aan doen. De bibliotheek in de buurt helpt je daar graag bij.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

“Laaggeletterdheid, moeite met rekenen of weinig digitale vaardigheden. Maar liefst één op de vijf Limburgers heeft daar last van. Dat maakt hen kwetsbaar, zowel privé als in hun werk."

Veel mensen schamen zich voor hun laaggeletterdheid en proberen het te verbloemen. Zeker op het werk, bijvoorbeeld omdat ze bang zijn voor ontslag. Vaak komen werkgevers er pas achter op het moment dat het misgaat, als er fouten worden gemaakt of als een werknemer niet goed functioneert. De bibliotheek kan de werkgever ondersteunen hoe hiermee om te gaan en kan helpen in het verbeteren van de taalvaardigheid. 

Onze eigen Marja Henssen van SCHUNCK Bibliotheek werd hierover onlangs geïnterviewd voor de 'wie dit leest'- campagne. Lees het complete artikel hier >> 

Meer weten over wat SCHUNCK kan bieden op het gebied van basisvaardigheden? Lees het hier >> 

Top