• 08 mei 2023
Foto: David Doelen

Fotoverslag workshop: Bouw je eigen insectenhotel

  • 08 mei 2023
In de nieuw geopende stadstuin van Heerlen mochten we met de voeten in het verse gras knutselen aan ons eigen insectenhotel!

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Primeurtje! De extra grasvlakte* van de Stadstuin Heerlen is vandaag voor het eerst in gebruik genomen; SCHUNCK gaf hier op een kinderworkshop ‘Maak je eigen insectenhotel’. Dit is wat de Promenade moet zijn én gaat worden: een gezellig (groen)gebied met een stadspark waar kinderen kunnen spelen, waar je tussen de middag aan de picknicktafel je zelfgesmeerde of -gekochte boterhammen kan opeten en waar het hele jaar door activiteiten in de stedelijke natuur plaatsvinden. Een fantastisch toekomstbeeld dat sneller dat je denkt werkelijk wordt. In de tussentijd laat dit tijdelijke initiatief van Gemeente Heerlen i.s.m. de Stadstuin Heerlen je alvast ‘groenproeven’. 
David Doelen van Heerlen Mijn Stad maakte deze prachtige fotoreportage (zie de slider bovenaan de pagina). Kijk mee hoe we de insecten een handje hielpen samen met de vrijwilligers van de Stadstuin Heerlen. 

*De daadwerkelijke nieuwe locatie van de Stadstuin Heerlen ligt een paar meter verderop en heeft sinds gisteren ook een groene grondlaag (lees: echt gras!). Nog even wachten en dan kan deze plek ook gebruikt worden.

Workshop: bouw je eigen insectenhotel — SCHUNCK NL

Document acties

Top