• 13 sep 2022
Boekentips voor de Kinderboekenweek

Boekentips voor de Kinderboekenweek

  • 13 sep 2022
De scholen zijn weer begonnen en het wordt 's avonds al wat eerder donker. Een perfect moment om samen met je kind op de bank te kruipen en een boek te lezen. Wij zetten de leukste tips voor je op een rijtje.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Van 5 t/m 16 oktober 2022 is het weer tijd voor de Kinderboekenweek! Hét moment om nog eens samen naar de bibliotheek te gaan en de leukste boeken uit te zoeken. Weet je niet goed welke boeken je voor je kindje kunt kiezen? wij geven je graag tips. 

  • Laat je kindje zelf naar de kaften van de boeken kijken. Wat trekt de aandacht? Een groot of klein boek? Iets met veel kleur of weinig? Of gaat je kindje echt voor een specifiek thema, bijvoorbeeld auto's, dieren of feest?
  • Speelt er thuis iets speciaals? is er bijvoorbeeld net een nieuwe baby in het gezin, of is het bijna een feestdag? We hebben heel veel boekjes over allerlei thema's. Door samen een boek over een specifiek thema te lezen, kun je vaak gemakkelijker met je kindje over dat onderwerp praten. 
  • Onze medewerkers helpen je ook altijd graag. Je kunt bij hen terecht met al je vragen over boeken, (voor)lezen en lezen en opvoeden in meerdere talen. 

Het thema van de Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen. Een aantal boeken die je bij dit thema kunt lezen zijn: 

De Blaadjesdief - Alice Hemming
Leeftijd: 4-6 jaar
Eekhoorn is boos! Gisteren zaten er heel veel mooie blaadjes aan zijn boom, maar vandaag? Vandaag zijn er een paar weg! Hoe kan dat nu?

De blaadjesdief (1).jpg

Max en de Maximonsters - Maurice Sendak
Leeftijd: 6-8 jaar
De avond dat Max zonder eten naar bed wordt gestuurd, groeit er een bos in zijn kamer. De zee komt aanrollen en Max gaat op weg naar het eiland waar de Maximonsters wonen...

Max en de maximonsters (1).jpg

Stem op de Okapi - Edward van de Vendel
Leeftijd: 10-12 jaar
Een boek zoals je nog nooit hebt gezien. Maar áls je het hebt gezien, is de okapi je nieuwe lievelingsdier. Komt goed.

Stem op de okapi (1).jpg

Top