• 15 mei 2023
Achter de schermen bij Boek1Boek

Achter de schermen bij Boek1Boek

 • 15 mei 2023
Altijd al benieuwd geweest naar de 'schatkamer' van Boek1Boek? Leesconsulente Ramona krijgt de vraag "Hoe regelen jullie dat toch allemaal?" wel vaker. Vandaar dat ze ons vandaag meeneemt op flitsbezoek door de Boek1Boek collectie.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

We verzorgen telkens weer vers bestelde leesboeken op alle basisscholen van Heerlen. Leerlingen bestellen zelf wat ze willen lezen en de bieb zorgt dat de bestelde boeken ter plekke komen. Met zo'n grote collectie jeugdboeken moest de locatie flink worden uitgebreid. Leesconsulente Ramona flitste voor ons langs de grote collectie op de nieuwe locatie.

Een fijne leesomgeving op school

Door te zorgen voor een brede collectie met onder andere de meest populaire jeugdboeken, leveren we een bijdrage aan een fijne leesomgeving op de basisschool. Daarom brengen we op reguliere basis boekenbestellingen van alle leerlingen rechtstreeks naar de klas. Want leerlingen die met plezier lezen, gaan méér lezen en blijven lezen. Bijkomend voordeel is dat het begrijpend lezen, de woordenschat en het woordbegrip van deze leerlingen groter wordt. Daarom dragen wij via de eigentijdse boekencollecties van de Boekenhut (onderbouw) en Boek1Boek (bovenbouw) én in samenwerking met onze leesconsulenten bij aan uren leesplezier. 

  Boek1Boek beeldmerk.jpeg

  weetjes over boek1boek

  Wist je dat...

  • ... meer dan 6.000 leerlingen van het basisonderwijs deelnemen aan Boekenhut en Boek1Boek?
  • ... onze chauffeur Danny iedere week wel 150 km rijdt in onze elektrische bezorgbus om alle boeken ter plaatse te krijgen?
  • ... we soms ook verrassingen in onze Boekenhut en Boek1Boek kratjes vinden, bijvoorbeeld een hondenspeeltje, of legoblokjes?
  • ... we op dit moment met 20 basisscholen samenwerkingen, inclusief het speciaal onderwijs, en 2 voortgezet onderwijs scholen. Volgend schooljaar gaan er nog eens 5 nieuwe scholen deelnemen! Én we werken samen met de peuter- en kinderopvang in Heerlen. 
  • ... we meer dan 300 meter boekencollectie ter beschikking hebben, dit zijn ongeveer 20.000 boeken!

  Top