Verse algoritmes generator - vind uit wat een algoritme doet

Verse algoritmes generator - vind uit wat een algoritme doet

  • Wat AI-parade kindermuziekweek
  • Wanneer 01 mrt 2023 t/m 31 mrt 2023 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis
  • Prijs 0
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
Genereer een recept op maat vanuit vijf vragen over jouw voorkeuren
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis
  • Prijs 0

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

De VERSE ALGORITMES GENERATOR staat in maart in SCHUNCK Glaspaleis Heerlen! Tijdens openingstijden kun je binnenlopen om het te ontdekken, de toegang is vrij.

wat doet de verse algoritmes generator?

Aan de hand van vijf vragen over jouw voorkeuren genereren we een recept op maat. Een werelds gerecht, een makkelijk gerecht, een Nederlands gerecht, een pittig gerecht, een smakeloos gerecht, en zo verder. Past deze keuze bij jou? En kun je verklaren waarom de generator juist dit recept voor jou aanbiedt? 

Aan de hand van deze generator illustreren we wat algoritmes zijn en doen en voeren het gesprek over waar nog meer algoritmes in je leven te vinden zijn en hoe die wel of niet je leven en je keuzes beïnvloeden. Zijn algoritmes per definitie slecht of bevooroordeeld? 

waarom willen we het gesprek voeren over algoritmes?

Wij, 21e eeuwse burgers, kunnen niet meer zonder digitale platforms. Bij de overheid, het openbaar vervoer, veiligheidsdiensten, bedrijven en instellingen en bij de consument. Ze zijn overal. Waar ze eerst vooral werden beschouwd als handig, vermakelijk en sociaal komt er steeds meer plaats voor vragen. De algoritmes blijken niet onbevooroordeeld en wat er met onze data gebeurt is voor ons als consument niet te overzien. Maar weet jij eigenlijk wel precies wat een algoritme is en wat het doet? Vind het uit!

VERSE ALGORITMES GENERATOR from Huis73/Digitaal Atelier.

Credits ontwerp: de VERSE ALGORITMES generator is ontworpen door De Reuringdienst / Credits film: KAPTIV Online Video / Mogelijk gemaakt door: Stichting Pica, KB, Huis73

werkbestand_-_verse_algoritmes_-_digitaal_-_rgb.jpg

AI-Parade

Deze lezing wordt georganiseerd in het kader van de AI-Parade, een samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek en de landelijke openbare bibliotheken.

Bekijk het complete programma van de AI-Parade

Top