Uur van de Buurt - Hoensbroek

Uur van de Buurt - Hoensbroek

 • Wat loop binnen nederland leest bibliotheek
 • Wanneer 08 nov 2022, 10:30 - 12:00 (Europe/Amsterdam / UTC100)
 • Waar SCHUNCK Bibliotheek Hoensbroek
 • Prijs 0,-
 • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
Uur van de Buurt Hoensbroek is er voor alle buurtbewoners, buurtondernemers, collega’s, buren, vrienden en vriendinnen die zin hebben in een gezellig en informatief koffiemomentje. Elke tweede dinsdag van de maand.
 • Waar SCHUNCK Bibliotheek Hoensbroek
 • Prijs 0,-

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Uur van de buurt nOVEMBER

Uur van de buurt november staat in het kader van zowel Nederland Leest als Movember.

Nederland Leest is een landelijke campagne waarin bibliotheken in de maand november een boek cadeau geven aan hun lezen – om te lezen en om over te praten. Dit jaar is de schrijver van het Nederland Leest geschenk Yvonne Keuls. Zij is opgegroeid in voormalig Nederlands-Indië. Een mooie link, wat in november start niet alleen Nederland Leest, maar ook de spreekuren voor de Indische gemeenschap. Stichting Pelita en Stichting Waringin zetten zich al jaren in voor mensen uit voormalig Nederlands-Indië. Zij sluiten daarom aan tijdens het Uur van de Buurt, om te vertellen wat deze spreekuren inhouden en waarom het belangrijk is dat deze spreekuren er komen.

webweergave DVD INDONESIE.jpg

Als tweede onderwerp sluit het Toon Hermans Huis Parkstad aan. Zij vertellen over deze bijzondere ontmoetingsplek waar de deur staat open voor iedereen die met kanker te maken heeft. Ook is er aandacht voor de campagne ‘movember’ die traditiegetrouw voor een (wild)groei aan snorren zorgt in de maand november. 

Aankomende editie 

December - Kerstverhalen

Het laatste nieuws uit de stad, de wijk en de actualiteit met koffie en gezelligheid

Uur van de Buurt is een laagdrempelig koffiemoment in de bibliotheek waar bewoners uit de wijk, onder het genot van een kopje koffie of thee, komen luisteren en meepraten over allerlei thema’s die spelen in de wijk, de stad of in de actualiteit. Iedere maand staat er een ander thema centraal en komt er een gast langs die komt vertellen over zijn/haar werk, een bepaald project of over zaken die spelen in de maatschappij. Regelmatig sluiten ook de wijkagent, boa’s of de gebiedsregisseurs aan om te vertellen wat er zo al in de wijk speelt. Maar naast al deze mooie bijkomstigheden, is het Uur van de Buurt natuurlijk vooral een gezellig ontmoetingsmoment voor mensen uit de buurt!

Praktische informatie

Frequentie:

 • Heerlerheide: elke eerste dinsdag van de maand, 10:30 - 12:00 uur
 • Hoensbroek: elke tweede dinsdag van de maand, 10:30 - 12:00 uur
 • Glaspaleis: elke derde donderdag van de maand, 10:30 - 12:00 uur
 • Heerlerbaan: elke vierde maandag van de maand, 14:30 - 16:00 uur

Deelname is gratis.

  Top