Uur van de buurt - Heerlerbaan

Uur van de buurt - Heerlerbaan

 • Wat loop binnen Bibliotheek maand van de geschiedenis
 • Wanneer 24 okt 2022, 14:30 - 16:00 (Europe/Amsterdam / UTC200)
 • Waar SCHUNCK Bibliotheek Heerlerbaan
 • Prijs 0,-
 • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
Uur van de Buurt Heerlerbaan is er voor alle buurtbewoners, buurtondernemers, collega’s, buren, vrienden en vriendinnen die zin hebben in een gezellig en informatief koffiemomentje. Elke vierde maandag van de maand.
 • Waar SCHUNCK Bibliotheek Heerlerbaan
 • Prijs 0,-

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Uur van de buurt Oktober

Uur van de buurt oktober staat in het teken van de maand van de geschiedenis. Het thema van de maand van de geschiedenis is ‘wat een ramp’. Afgaand op dit thema gaan we het hebben over verschillende rampen, van lokaal tot nationaal. Zo komen Martin van der Weerden en Martin van der Heyden praten over de ramp van de mijnsluiting en de gevolgen hiervan voor Heerlen en omgeving. Vervolgens gaan we het hebben over een actuele ramp: energiearmoede. Het is oktober, de verwarming moet weer aan, maar kan dat wel met de huidige energieprijzen? Heerlen is uitgekozen als pilotstad voor een project dat energiearmoede tegen moet gaan. Een medewerker van dit project sluit aan om hierover te vertellen.

Deze editie is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis. Gedurende de hele maand oktober programmeert SCHUNCK Bibliotheek rond dit centrale thema. Bekijk het volledige programma hier

SCHUNCK facebook maand geschiedenis.jpg

Aankomende edities 

November - Nederland Leest
December - Kerstverhalen

Het laatste nieuws uit de stad, de wijk en de actualiteit met koffie en gezelligheid

Uur van de Buurt is een laagdrempelig koffiemoment in de bibliotheek waar bewoners uit de wijk, onder het genot van een kopje koffie of thee, komen luisteren en meepraten over allerlei thema’s die spelen in de wijk, de stad of in de actualiteit. Iedere maand staat er een ander thema centraal en komt er een gast langs die komt vertellen over zijn/haar werk, een bepaald project of over zaken die spelen in de maatschappij. Regelmatig sluiten ook de wijkagent, boa’s of de gebiedsregisseurs aan om te vertellen wat er zo al in de wijk speelt. Maar naast al deze mooie bijkomstigheden, is het Uur van de Buurt natuurlijk vooral een gezellig ontmoetingsmoment voor mensen uit de buurt!

Uur van de Buurt op elke bibliotheekvestiging

Praktische informatie

Frequentie:

 • Heerlerheide: elke eerste dinsdag van de maand, 10:30 - 12:00 uur
 • Hoensbroek: elke tweede dinsdag van de maand, 10:30 - 12:00 uur
 • Glaspaleis: elke derde donderdag van de maand, 10:30 - 12:00 uur
 • Heerlerbaan: elke vierde maandag van de maand, 14:30 - 16:00 uur

Deelname is gratis.

  Top