Boekpresentatie - ‘Pim & poes en d’r lachende eëzel’

Boekpresentatie - ‘Pim & poes en d’r lachende eëzel’

  • Wat bibliotheek Taal- en leesbevordering Consultatiebureau Kinderopvang Voorlezen
  • Wanneer 21 feb 2022, 13:00 - 14:00 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Waar SCHUNCK Bibliotheek Glaspaleis
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
‘HAHA. Sjnap mich ins, wen se kins!’
  • Waar SCHUNCK Bibliotheek Glaspaleis

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Het vijfde en nieuwste boekje over Pim & Poes is een feit! En op maandag 21 februari reiken we de eerste editie uit aan Wethouder Jordy Clemens en aan een van de leerlingen van Peuteropvang Heerlen (POVH). 

Het heerlenstalige boekje is een initiatief van Peuteropvang Heerlen (POVH). Het verhaal voor peuters is geschreven door Sandra Israel en voert langs enkele markante gebouwen en plekken in Heerlen en Hoensbroek. De kleurrijke en herkenbare illustraties en het ontwerp van het boekje zijn van Aline Ploeg van Groenergras. Veldeke Heële en umsjtrieëke vertaalde het verhaal in het Heerlens dialect.

‘Pim en Poes wille wete wat ing sjtad is. Zint de gebouwe, pleine en hoezer ing sjtad, of...?Lier same mit Pim en Poes get sjoeën plekke va Heële kinne.’ 

Tweetalig opgroeien

Veldeke Heële en umsjtrieëke ontwikkelde verschillende producten, maar een voorleesboekje in het Heerlens dialect was er nog niet. POVH heeft al vier boekjes in de Pim&Poes-serie uitgegeven. Het plan voor een gezamenlijk boekje was snel gemaakt.

De taalontwikkeling is voor Peuteropvang Heerlen en de dialectvereniging heel belangrijk. Voorzitter Paul Göttgens en bestuurslid Mat Snijders van Veldeke Heële en umsjtrieëke:

Het is belangrijk dat een dialect levend blijft. Verhalen vertellen aan peuters is een belangrijke basis daarvoor. Dit boekje biedt jonge kinderen een mooi verhaal in het dialect, maar daarnaast is het ook een eerste kennismaking met de stad en haar bewoners, met ‘poorten’ naar andere werelden, waarin ridders, Romeinen en mijnwerkers een hoofdrol spelen. We zijn erg blij met ‘Pim & poes en d’r lachende eëzel’.

Bij die mening sluit Ingrid van den Bunder, bestuurder-manager van peuteropvang Heerlen, zich van harte aan.

Iedere keer denk ik, dit is het allerleukste Pim&Poes-boekje dat we hebben bedacht. Toch is er steeds weer een idee en een nóg leuker boekje.

Naast het verhaal en illustraties bevat het boekje een route langs verschillende gebouwen en plekken in Heerlen en Hoensbroek en een stempelkaart, waarop kinderen en hun ouders stempels kunnen verzamelen op enkele locaties uit het verhaal.

‘Pim & poes en d’r lachende eëzel’ is vanaf dinsdag 22 februari te koop bij Boekhandel Van der Velden-Van Dam, Primera Heerlerheide, Readshop Hoensbroek, bij SCHUNCK, de Visit Heerlen winkel in het Maankwartier, het Nationaal Mijnmuseum, het Thermenmuseum én Kasteel Hoensbroek. De laatste vijf zijn ook locaties die in het boekje worden genoemd.

Top