SCHUNCK's verkiezingsprogramma

Op 16 maart 2022 zijn er Gemeenteraadsverkiezingen in Heerlen. Jouw stem bepaalt de koers voor de komende 4 jaren in je eigen stad en gemeente. Belangrijk dus! Want die koers heeft direct invloed op je eigen leefomgeving. SCHUNCK helpt je deze verkiezingsperiode op weg, zodat je je eigen mening kunt vormen.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Zo brengen we buurtgenoten bij elkaar in het ‘Uur van de Buurt’ en bespreken we wat er in jouw buurt leeft. Ook geven we je een kijkje in hoe de lokale politiek werkt. We stellen kritische vragen, bijvoorbeeld over het aandeel van de vrouw in onze samenleving. En, speciaal voor jou schuift Burgemeester Roel Wever aan bij het burgemeestersontbijt.

ma 21 Feb 2022/ Burgemeestersontbijt
Uur van de Buurt/gluren bij de buren

Kom jij ook ontbijten met onze burgemeester?
Heb jij altijd al kennis willen maken met ónze burgemeester Roel Wever? En hem willen vragen wat hij belangrijk vindt? Of wat hij wil realiseren in zijn rol? Dat kan! Schuif aan bij het Burgemeestersontbijt tijdens het ‘Uur van de Buurt - Gluren bij de buren’ in de raadzaal. De deuren van de Bernardinuskapel gaan die dag voor je open om 08:45 uur.
Lees meer en meld je aan >> 

burgemeester roel wever 1977 Burgemeestersontbijt.jpg

3 maart 2022/
Debatmiddag/ Is het belangrijk om te stemmen?

Griffiers Teun Zwemmer en Alexandra van der Weijden geven een introductie en presenteren een inleidend programma over wat de gemeenteraad doet, wat de griffie doet en hoe de raad wordt gevormd na afloop van de verkiezingen. Dit alles in aanloop naar een debat met de stelling “Is het belangrijk om te stemmen?”
Lees meer en boek ticket>>

5 maart 2022/ Lezing Devika Partiman - stem op een vrouw

Tijdens de lezing zal Partiman in gaan op het belang van vrouwen in de politiek, en specifiek op de historie van politieke vrouwen in Heerlen; wie waren hier bijzondere pioniers? En waarom zijn die rolmodellen belangrijk? Ook is er een blik op de toekomst, wat is er nodig om politieke gelijkheid te bereiken. Na de lezing is er een Q&A onder leiding van moderator Barbara Strating. 
Lees meer en boek ticket>>

8 mrt 2022/
Uur van de Buurt - Heerlerheide

Buurtgasten: in onze maandelijkse ontmoeting met de buurt ontvangen we deze editie Teun Zwemmer en Alexandra van der Weijden. Beiden zijn werkzaam bij de griffie van gemeente Heerlen. Zij geven uitleg over de rol en positie van de gemeente, de taken en bevoegdheden van de gemeenteraad en de ondersteuning van de griffie. Daarbij speciale aandacht voor hoe je als burger in contact kunt komen met gemeenteraadsleden. 
Lees meer >> 

8 Maart 2022/
Aanschuiftafel “Krachtige vrouwen”/ 
In gesprek met vrouwen uit de politiek

Tegen welke uitdagingen lopen vrouwen aan als het gaat om opleiding, opvoeding, werk of politiek? Is er nog steeds sprake van ongelijkheid tussen mannen en vrouwen? Of, zou jij geïnspireerd willen raken om meer betrokken te zijn in de maatschappij? Geef je dan op en leer van andere krachtige vrouwen hoe ook jij stevig , betrokken en krachtig in de maatschappij kunt staan!
Lees meer en boek ticket >> 

Één voor één geven we de namen van de krachtige vrouwen die aan onze tafel zitten prijs. De eerste stoel is voor Hannie Heine, Raadslid Gemeente Heerlen én marktkoopvrouw. Houd voor de volgende namen onze website en socials in de gaten.

Top